Publicatie-
datum:

9 november 2022

Publicatiedatum: 9 november 2022
Burgerschap Samen leven

In deze publicatie gaat het over burgerschapsvorming in verbinding met de pedagogische en levensbeschouwelijke visie van je school. Zo wil iedereen in de schoolorganisatie die met burgerschapsvorming aan de slag gaat, informeren, inspireren en praktische handvatten bieden.

Ons uitgangspunt daarbij is dat burgerschapsonderwijs ‘van nature’ levensbeschouwelijk is. Als het aansluit op de pedagogische visie van de school op goed (samen)leven, raakt het ook altijd aan aandacht voor zingeving en levensbeschouwing, en daarmee de identiteitsvorming van leerlingen.

Mede aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we zien hoe de benadering van dit levensbeschouwelijk burgerschapsonderwijs jou kan helpen om de opdracht tot burgerschapsvorming tot een krachtig verhaal van jouw school of stichting te ontwikkelen.

Download whitepaper Levensbeschouwelijk burgerschapsonderwijs

Op de aanvraag van deze publicatie is de privacyverklaring van Verus van toepassing. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.

Velden met * zijn verplicht.

Wist je dat je als lid van Verus gebruik kunt maken van drie gratis dagdelen identiteits- en burgerschapsadvies per jaar? Meer informatie: neem dan contact op met Jacomijn van der Kooij.

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus