Publicatie-
datum:

28 oktober 2020

Publicatiedatum: 28 oktober 2020
Identiteit

De eerste gast is Rosanne Hertzberger. Rosanne Hertzberger bepleit het recht op je eigen bubbel. De NRC-columniste en microbioloog vindt dat iedereen, elke burger, elke éénling, elk gezin, elke minderheid de mogelijkheid heeft om te ontsnappen aan de dictatuur van de meerderheid. Om er je eigen waarheid op na te houden en in je eigen bubbel te blijven. In deze podcast vertelt Hertzberger wat de vrijheid van onderwijs te maken heeft met de waarde van uniekheid en het belang van een eigen mening.

Via Spotify

Om de podcasts via Spotify te kunnen beluisteren, heb je een account nodig.

Via Google Podcasts

De podcast kun je direct beluisteren via Google Podcasts. Een account is niet nodig.

Eigenwijze mensen

In de serie over de meerwaarde van bijzonder onderwijs komt ook Erik Borgman aan het woord. Hij vindt de vrijheid van onderwijs wezenlijk als het gaat om het belang van visie en levensbeschouwing bij het opleiden en opvoeden van een jongere generatie. Toch is de hoogleraar theologie van de religie én leken-dominicaan kritisch op de manier waarop de vrijheid van onderwijs nu wordt ingevuld. “Vrijheid van onderwijs dreigt uit te lopen op eenheidsworst met een dun identiteitssausje”, zo zegt hij. In deze podcast legt Borgman uit waarom scholen weer eigenwijze mensen moeten opleiden.

Pdcst drieëntwintig wordt mede mogelijk gemaakt door mediaproductiebedrijf Nachtzon Media en is vanaf donderdag 29 oktober te beluisteren via Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts/iTunes.

Gerelateerde berichten