Op het snijvlak van onderwijs en zingeving begeleid ik bestuurders, schoolleiders en leraren persoonlijk en als groep. Werken in het onderwijs is intensief. In biografische en reflectiegesprekken en in 24-uurssessies ga ik met hen op zoek naar het goede in hun leven en werken. Zo komen we op thema’s als leiderschap, praktische wijsheid en zingeving.

Kwaliteit van onderwijs

Onderwijsorganisaties en scholen ondersteun ik in de kwaliteit van hun onderwijs. Er is zoveel meer dan getallen die kloppen. In kort- en langerlopende trajecten ondersteun ik hen om hun verhaal van goed onderwijs te vertellen, en ontdekken we samen nieuwe, eigentijdse mogelijkheden om dit te realiseren en te borgen.

Ik nodig uit tot vertraging om beter te kunnen doorpakken. In al de mensen en scholen waarmee ik heb mogen werken, is er iets blijvends veranderd. Ze zijn dichter gekomen bij dat wat hen zinvol (zeg maar gerust: heilig) is en tegelijk hebben ze hun kompas scherper afgesteld om te weten wat te doen. Vandaag, morgen, en ook overmorgen.

Inspiratiebronnen

Ik laat me inspireren door bronnen en praktijken van de katholieke traditie als stilte, onderscheiding en navolging. Ik put eruit als adviseur, doe er praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar en publiceer erover.

Aandachtig, betrokken, zorgvuldig, betrouwbaar en toegankelijk zijn eigenschappen die anderen mij toeschrijven. Op het ontdekken, realiseren en borgen van zingeving in het onderwijs mag je mij aanspreken. Ik hoor graag van je.