Publicatie-
datum:

25 maart 2019

Publicatiedatum: 25 maart 2019
Identiteit Samen geloven

Op school wil je zo vroeg mogelijk met leerlingen in gesprek over 'zorgen voor elkaar'. Wat kun je voor een ander betekenen, ook als je zelf zorg nodig hebt? Daarover gaat dit prentenboek met bijbehorende lesbrief en animaties voor groep 3 en 4 van de basisschool.

Zorg gebeurt waar mensen elkaar in hun kwetsbaarheid ontmoeten. Daarover gaat het aansprekende verhaal over Luc en Emma, geschreven door Guido de Bruin en met prachtige illustraties van Roel Ottow.

Op weg naar school komen Luc en Emma een engel tegen die hulp nodig heeft. Samen met andere mensen die voorbij komen, helpen ze de engel zo goed als ze kunnen. Geldt voor hen misschien ook wat mama wel eens tegen Luc en tegen Emma zegt: “Je bent een engel”?

Lesbrief en animaties

Bij het verhaal hoort een lesbrief (Pdf). Daarnaast kunt u gebruik maken van vier animaties om de kinderen nog meer bij het verhaal te betrekken. De korte animaties vertellen wat er aan het verhaal in het boekje voorafging.

Luc en Emma

Mevrouw De Wit

Stijn en de beer

Meneer De Groot

Inkijkexemplaar

Lees het begin van het verhaal in dit inkijkexemplaar.

Samenwerking

Het prentenboek is een speciale uitgave voor leden van Verus i.s.m. Reliëf, de christelijke vereniging van zorgaanbieders.

Bestellen

Samen geloven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen geloven. Verus laat zich inspireren door het christelijke geloof. Dit geloof verbindt ons en draagt bij aan een inclusieve samenleving met verschillende visies op goed (samen)leven. Onze christelijke waarden kleuren het perspectief waarmee we naar de samenleving, het onderwijs en relaties kijken.

Verus