Naast het feit dat ik de afgelopen jaren vanuit diverse rollen en invalshoeken veel over ‘het recht’ heb geleerd, heeft deze tijd mij eveneens het inzicht gegeven dat ik als jurist het meeste voldoening haal uit juridische advieswerkzaamheden. Ik vind het ontzettend leuk en uitdagend om mensen te informeren en te adviseren over vraagstukken die zich afspelen op rechtsgebieden die dichtbij mij staan en volop in beweging zijn. Zodoende kan ik vanuit mijn expertise persoonlijk en direct het verschil maken.

Als Juridisch Adviseur bij Verus komen al deze verschillende ervaringen goed van pas. Dagelijks adviseer ik, samen met mijn collega-juristen van de Helpdesk, de leden van Verus over allerlei juridische vraagstukken op tal van rechtsgebieden. Of het nu gaat om vragen op het gebied van de diverse cao’s, het arbeidsrecht, privacywetgeving, medezeggenschaps- en/of aansprakelijkheidsrecht in het onderwijs, wij ‘duiken’ in de materie en geven snel een adequaat en deskundig advies.

Contact met leden

Er gaat op een werkdag geen uur voorbij zonder een lid van Verus verder te hebben geholpen. Het veelvuldige contact met de leden en de verscheidenheid aan vraagstukken, maakt dat ons werk erg dynamisch is en we ons als jurist zowel in de breedte als in diepte blijven ontwikkelen. Het op peil houden van ons kennisniveau en het leveren van kwaliteit is dan ook iets wat bij ons erg hoog in het vaandel staat.

Eveneens hebben we door dit contact met de leden goed zicht op wat er speelt in het onderwijs en kunnen wij hen op onze beurt informeren over de actuele en relevante juridische ontwikkelingen. Het toepassen van wet- en regelgeving op alledaagse praktijksituaties in het onderwijs blijft een uitdaging.

Het mooie van ons en mijn werk is dat onze inspanningen uiteindelijk bijdragen aan het functioneren, en daarmee de kwaliteit, van het onderwijs. Dit maatschappelijk element van mijn werk als jurist vind ik van grote waarde en maakt mede dat ik mijn werkzaamheden met veel plezier en toewijding doe!

Heeft u een juridische vraag of wilt u graag sparren over een juridisch vraagstuk, schroom dan ook zeker niet om contact met ons op te nemen.