Hero header
Onderwijsfestival 2024 logo

Morgen = Vandaag | Onderwijsfestival 2024

Datum: 20 november 2024
Locatie: Kunstlinie | Almere

Met artisten als: ....
Koop nu je ticket voor dit festival

Koop nu je ticket

Hét onderwijs festival dat verandert!

Als we morgen jongeren niet meer willen wegcijferen, dan moeten we er vandaag voor zorgen dat ze weer meetellen. Welkom op Morgen = Vandaag, hét onderwijsfestival van 2024. Niet zomaar een festival, maar een festival waarin we een ander geluid tegen de prestatiefascinatie laten horen. Prestaties zijn steeds meer het bewijs geworden dat je meetelt. Een hoog cijfer of doorstromen naar een hoog niveau, en je wordt als winnaar gezien. Haal je het niet? Dan ben je de verliezer en heb je het aan jezelf te danken. Accepteren we dat de mens verdwijnt door deze blijvende focus op prestaties? Het antwoord is nee! Daarom hebben we jou nodig op 20 november 2024! In het programma van Morgen = Vandaag gaan we op in de belevingswereld van jongeren. Dit doen we onder meer door in gesprek te gaan met psychiater Dirk de Wachter, door onszelf met De Stressclub onder te dompelen in een wereld van muziek, smartphones en heel veel stress én door te luisteren naar een unieke samenwerking tussen rapper en songwriter Diggy Dex & de schoolband van het Corlaer College.

Publiek
Festival de musique

Onze line-up

Dd Wachter

Dirk de Wachter

De cijfers liegen er niet om: prestatiedruk onder PO en VO-leerlingen neemt steeds verder toe. Ook de helft van de studenten in het hoger onderwijs ervaart prestatiedruk. Met stress, burn-out klachten of zelfs depressie als gevolg. Samen met de Vlaamse psychiater en psychotherapeut Dirk de Wachter ontdekken we wat dit betekent voor ons onderwijs. Door juist ook de imperfectie van het leven te omarmen, schuilt een gelukkig leven. Werkt deze gelukscarrousel ook voor het onderwijs? En zijn prestaties hier dan de belangrijkste graadmeter van? Ontdek het op 20 november!

*Vanwege persoonlijke omstandigheden is de bijdrage van Dirk de Wachter vooraf opgenomen en deze wordt digitaal getoond.

Stress Club

De Stressclub

Hoofdpijn, rusteloosheid of onverklaarbare frustratie: weet jij waarom je lichaam zo reageert als in de stress schiet? En hoe herken je de klachten als stress-signaal? In de interactieve theatershow De Stressclub gaan we op in de belevingswereld van jongeren. Continu meldingen op je smartphone, muziek, het perfecte leventje van influencers dat op je scherm voorbijkomt en stress, stress én nog eens stress.

Het voorlopige programma van 20 november 2024

09.30 uur
Inloop
10.30 uur
Start ochtendprogramma (incl. Dirk de Wachter en Diggy Dex)
11.30 uur
Dwars door de School #1
12.15 uur
Lunch in de kantine
13.00 uur
De Stressclub
13.35 uur
Dwars door de School #2 & 3
15.00 uur
Het eindrapport
15.30 uur
Nablijven met Verus
De programmatijden zijn onder voorbehoud en er kunnen nog aanpassingen in worden gedaan.

Veelgestelde vragen

Wat is het Onderwijsfestival Morgen = Vandaag?

Het Onderwijsfestival Morgen = Vandaag is een festival waarin we ons verenigen omdat we een verandering willen aanbrengen. Het thema is prestatiefascinatie. Prestaties zijn steeds meer het bewijs geworden dat je meetelt. Een hoog cijfer of doorstromen naar een hoog niveau, en je wordt als winnaar gezien. Haal je het niet? Dan ben je de verliezer en heb je het aan jezelf te danken. Dit moet anders en daar hebben wij jou als onderwijsbestuurder, schoolleider, docent, leerkracht of andere onderwijsprofessional voor nodig. Ben jij erbij?

Hoe laat begint het Onderwijsfestival?

Vanaf 9.30 uur is de inloop. Om 10.30 uur start het programma. Let op: tijden zijn onder voorbehoud.

Waar en wanneer is het Onderwijsfestival?

Het onderwijsfestival vindt plaats op woensdag 20 november 2024 in Kunstlinie Almere. Het adres is: Esplanade 10, 1315 TA Almere.

Wie organiseert het Onderwijsfestival?

Het Onderwijsfestival is een initiatief van Verus.

Is het toegestaan om foto’s te maken en te filmen?

Het maken van foto’s of video met je telefoon is toegestaan. Zonder toestemming van de organisatie is het niet toegestaan om professionele foto- of videocamera’s mee te nemen naar binnen. Heb je vragen stuur dan een mailtje naar [email protected].

Worden er opnames gemaakt tijdens het Onderwijsfestival?

Tijdens het Onderwijsfestival wordt er door Verus beeldmateriaal vastgelegd ter promotie van het event. Wil je niet in beeld gebracht worden tijdens het evenement, dan krijg je bij binnenkomst een speciale badge.

Hoe kan ik mijn teamleden het beste informeren over het Onderwijsfestival?

Je kunt je collega’s verwijzen naar deze website. Wanneer je tickets bestelt voor anderen, krijgen zij ook alle informatie rondom het event in hun eigen mailbox.

Er zit een lunch bij inbegrepen? Hoe zit het met dieetwensen en allergenen?

De lunch is overwegend vegetarisch. In het ticketformulier kun je eventuele allergieën doorgeven, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Ik wil komen! Waar kan ik tickets bestellen?

Tickets voor Morgen = Vandaag zijn te bestellen via deze link.

Kan ik ook tickets bestellen voor een groep?

Dat kan zeker! We moedigen je aan om samen met anderen te komen. Via het ticketformulier kun je gemakkelijk 3 tickets bestellen. Wil je 4 of meer tickets bestellen? Neem dan contact op met [email protected]

Hoe moet ik mijn ticket meenemen?

Elke deelnemer ontvangt het ticket via e-mail. Zorg ervoor dat de tickets op je telefoon staan en dat deze goed opgeladen is. De tickets kunnen zo digitaal gescand worden, waardoor printen niet nodig is.

Ik kan helaas toch niet komen, kan ik mijn ticket annuleren?

Tickets kunnen helaas niet geannuleerd worden. Het is voor de organisatie van ons event belangrijk om precies te weten welke mensen aanwezig zullen zijn. Mocht je je ticket door willen geven aan iemand anders, stuur ons dan uiterlijk 13 november een mail met de nieuwe naam en contactgegevens zodat we dit administratief goed kunnen regelen.

Zie ook de algemene eventvoorwaarden.

Ik heb een andere vraag over de tickets

Staat het antwoord op jouw vraag niet in deze FAQ? Neem dan contact op met [email protected].

Openbaar vervoer

Voor Kunstlinie stap je uit op treinstation Almere Centrum. Vervolgens neem je bus M1 (richting Almere-Haven), of bus M4 (richting Almere Poort) en stap je uit bij de Passage. Vanaf daar loop je de Zoetelaarpassage in (ingang Sickmann) tot aan het einde (Mediamarkt). Hier sla je linksaf. Aan het einde van het gebouw zie je rechts aan het water Kunstlinie liggen. Vanaf de bushalte tot aan de Kunstlinie is 5 minuten lopen.

Auto en parkeren

Voor Kunstlinie (Esplanade 10, 1315 TA, Almere-Stad) volg je vanaf de A6, afslag 5, eerst centrum Almere-Stad. Dan volg je de borden richting Hospitaalgarage of je rijdt door naar de Schippergarage.

Kunstlinie ligt op zeer kleine afstand van beide parkeergarages. Kunstlinie ligt aan de Esplanade, de boulevard bij het Weerwater.

We raden aan om (ruim) op tijd te vertrekken als je met de auto komt, voor het geval dat beide parkeergarages vol zitten. In dat geval kun je uitwijken naar de Krakelinggarage.

Voor je navigatiesysteem toetst je bij ‘bestemming’ Koetsierbaan of Hospitaalweg in.

Parkeerkaarten voor de Hospitaal- en Schippergarage zijn te koop bij de horeca en de Ticketshop.

Dagtarief: € 11,81

Ik zit in een rolstoel of ik ben doof/slechthorend: kan ik ook komen naar het Onderwijsfestival?

  • Mindervaliden:
    De Kunstlinie is zoveel mogelijk toegankelijk voor alle bezoekers. Zo is de ingang rolstoelvriendelijk, zijn er mindervalide toiletten aanwezig en heb je rolstoelplaatsen in de zaal. De rolstoelplaatsen bevinden zich op het eerste balkon. De mindervalidentoiletten bevinden zich bij de garderobe, hiervoor is aan de even-zijde een lift beschikbaar.
  • Slechthorenden:
    Om alle bezoekers een optimale ervaring te geven, zijn wij momenteel hard aan het werk om een systeem te implementeren dat voorstellingen voor slechthorenden en gebruikers van een gehoorapparaat goed te volgen maakt. We streven ernaar om alle technische voorzieningen in seizoen 2023-2024 gereed te hebben.

Geldt dit voor jou? Wil je ons dan een mail sturen via [email protected]. Dan zorgen wij dat je een zorgeloze dag tegemoet gaat.

Zijn er lockers/kluisjes aanwezig?

  • Je kunt gratis gebruik maken van de garderobe van Kunstlinie. Er zijn ook kluisjes aanwezig.