Ben jij een bevlogen verbinder en organisator die zin heeft om in een nieuwe uitdaging zijn tanden te zetten? Weet jij wat verenigingen zo uniek maakt en wil je graag een bijdrage leveren aan het bijzonder onderwijs? Onze verenigingsadviseurs verwelkomen je graag in hun team, lees dus snel verder!

Wat moet je weten over Verus?

Wij zijn trots op onze vereniging waar ruim 4000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs bij zijn aangesloten. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, docenten en ouders, zodat de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van kinderen en studenten verbetert, als dienst aan onze samenleving. Onze blik richt zich op geïnspireerd goed onderwijs en de vrijheid van onderwijs. Verus behartigt de belangen van leden bij de politiek en staat leden bij in vraagstukken over onder meer juridische kwesties, governance, onderwijskwaliteit, levensbeschouwing en bedrijfsvoering.

Hoe is het om bij Verus te werken?

Met ruim 90 collega’s werk je hybride; in ons nieuw ingerichte kantoor in Woerden, bij onze leden én thuis. Verus heeft een strategisch meerjarenplan opgesteld waaruit ambitie en ruimte voor ontwikkeling blijkt. Jouw input wordt hierin verwacht én gewaardeerd. De sfeer is verbindend, inspirerend en met aandacht voor jou als mens. Werken bij Verus betekent dat je ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling, verdere verdieping in je vakgebied en informele ontmoetingen met je collega’s van alle afdelingen.

Wat houdt de functie van Verenigingsadviseur in?

Begin dit jaar hebben we een nieuwe verenigingsvisie omarmd met als titel “Samen zijn, samen doen.” In de verenigingsagenda hebben we vervolgens beschreven wat ons nu te doen staat. Een belangrijk deel van het waarmaken van deze agenda ligt bij het team van verenigingsadviseurs. Zij zijn als het ware de motor achter de verbinding met én tussen leden.

Als verenigingsadviseur adviseer je daarnaast onze leden over het dienstenaanbod van Verus, versterk je de samenwerkingsrelatie met hen en maak je afspraken over onze dienstverlening. Het doel is het versterken van de positie van en de relatie met de leden en daarmee ook het versterken van het Verus imago. De functie van Verenigingsadviseur bestaat sinds iets meer dan twee jaar en is daarom nog volop in ontwikkeling. Veel kansen dus om, samen met de andere verenigingsadviseurs, de functie verder te ontwikkelen.

Wat verwachten we van jou?

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt werkervaring opgedaan binnen verenigingen die de ontwikkeling doormaken om nóg toekomstgerichter te zijn. Je bent een transitiedenker, die van binnen naar buiten en van buiten naar binnen denkt.
 • Je hebt ervaring met het opbouwen en onderhouden van netwerken;
 • Je bent een adviseur die makkelijk beweegt in een organisatie, snel zijn draai vindt en ziet wat zijn opdracht is;
 • Je hebt gevoel voor verhoudingen, bent gedreven, betrokken en benaderbaar.

Wat mag jij van ons verwachten?

We hebben een eigen, marktconform, arbeidsvoorwaardenreglement, bestaande uit:

 • Een ruim persoonlijk ontwikkelbudget en daarmee volop ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Veel flexibiliteit: je kunt hybride werken en ontvangt een individueel keuzebudget. Dat is onder andere opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering die je op het moment dat het jou het beste uitkomt kunt laten uitbetalen of fiscaalvriendelijke doelen mee kunt financieren;
 • Een reiskostenvergoeding en maar liefst 36 vakantiedagen, die bij voorkeur in de schoolvakanties worden opgenomen;
 • Het salaris ligt, afhankelijk van ervaring en opleiding tussen de € 4.629,00 en € 6.698,00 bruto fulltime per maand;
 • Deelname aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Laptop, smartphone en daarnaast kom je in aanmerking voor de leaseregeling;
 • We beginnen met een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt verlengd met een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV voor 1 december aanstaande naar de afdeling P&O, [email protected]. Voor informatie kun je contact opnemen met Mark Buck, lid College van Bestuur.