Waar ben jij naar op zoek?

Ben jij een bevlogen verbinder die zin heeft om zijn tanden in een nieuwe uitdaging te zetten? Weet jij wat verenigingen zo uniek maakt en wil je graag een bijdrage leveren aan het bijzonder onderwijs? Onze zes verenigingsadviseurs zijn op zoek naar een teamleider, dus lees snel verder!

Wat moet je weten over Verus?

Wij zijn trots op onze vereniging waar ruim 4000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs bij zijn aangesloten. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, docenten en ouders, zodat de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van kinderen en studenten verbetert, als dienst aan onze samenleving. Onze blik richt zich op geïnspireerd goed onderwijs en de vrijheid van onderwijs. Verus behartigt de belangen van leden bij de politiek en staat leden bij in vraagstukken over onder meer juridische kwesties, governance, onderwijskwaliteit, levensbeschouwing en bedrijfsvoering.

Hoe is het om bij Verus te werken?

Met ruim 90 collega’s werk je hybride; in ons nieuw ingerichte kantoor in Woerden, bij onze leden én thuis. Verus heeft een strategisch meerjarenplan opgesteld waaruit ambitie en ruimte voor ontwikkeling blijkt. Jouw input wordt hierin verwacht én gewaardeerd. De sfeer is verbindend, inspirerend en met oog voor jou als mens. Werken bij Verus betekent dat je ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling, verdere verdieping in je vakgebied en informele ontmoetingen met je collega’s van alle afdelingen.

Wat houdt de functie van teamleider Verenigingsadvies in?

Begin dit jaar hebben we een nieuwe verenigingsvisie omarmd met als titel “Samen zijn, samen doen.” In de verenigingsagenda hebben we vervolgens beschreven wat ons nu te doen staat. Een belangrijk deel van het waarmaken van deze agenda ligt bij het team van verenigingsadviseurs. Zij zijn als het ware de motor achter de verbinding met én tussen leden. Om hier sturing aan te geven zijn we op zoek naar een teamleider voor dit zeskoppige team. Je gaat met het team aan de slag om netwerken en community’s te bouwen, kennisallianties en andere nieuwe vormen van ledencontact uit te breiden en nieuw op te zetten. Je werkt hierin nauw samen met alle afdelingen binnen Verus en gaat voorop in het voorleven van de samenwerking met en ondersteuning van onze leden.

Je maakt onderdeel uit van het managementteam van Verus en draagt daarmee integrale verantwoordelijkheid voor het beleid van Verus. Samen met je collega-teamleider Public Affairs werk je aan het bewaken en vernieuwen van onze verenigingsagenda.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent een rasechte verbinder. Je voelt haarfijn aan waar welke verbindingen gelegd kunnen worden en hebt hierin een aanstekelijke manier van werken;
 • Je hebt al eerder gewerkt binnen verenigingen en/of binnen het onderwijs;
 • Je hebt een visie op hoe de vereniging zich moet positioneren tussen en met de leden en in de samenleving;
 • Je inspireert en weet mensen in beweging te brengen;
 • Je bent bevlogen voor het (christelijk) onderwijs;
 • Je hebt gevoel voor verhoudingen, bent gedreven, betrokken en benaderbaar.

Wat mag je van ons verwachten?

We hebben een eigen, marktconform, arbeidsvoorwaardenreglement, bestaande uit:

 • Een ruim persoonlijk ontwikkelbudget en daarmee volop ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Veel flexibiliteit: je kunt hybride werken en ontvangt een individueel keuzebudget. Dat is onder andere opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering die je op het moment dat het jou het beste uitkomt kunt laten uitbetalen of fiscaalvriendelijke doelen mee kunt financieren;
 • Een reiskostenvergoeding en maar liefst 36 vakantiedagen, die bij voorkeur in de schoolvakanties worden opgenomen;
 • Het salaris ligt, afhankelijk van ervaring en opleiding tussen de € 5.300,00 en € 6.959,00 bruto fulltime per maand;
 • Deelname aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Laptop, smartphone en leaseauto;
 • We beginnen met een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt verlengd met een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Wil je meer weten over de functie, aarzel dan niet om Mark Buck, lid College van Bestuur, te benaderen.

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV naar de afdeling P&O, [email protected]. We kijken ernaar uit om met je kennis te maken!