Waar zijn we naar op zoek?

Ben jij de strategische gesprekspartner voor toezichthouders en schoolbesturen met betrekking tot (strategische) bedrijfskundige en financiële vraagstukken? Ben je maatschappelijk betrokken en heb je hart voor het bijzonder onderwijs? We zijn op zoek naar een ervaren professional met overtuigingskracht, die graag samenwerkt en een heldere en overtuigende visie op bedrijfsvoering heeft. En die mening is verrassend, vernieuwend en gedurfd. Herken jij je hierin? Lees dan snel verder.

Wat moet je weten over Verus?

Wij zijn trots op onze vereniging waar ruim 4000 scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs bij zijn aangesloten. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, docenten en ouders, zodat de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van kinderen en studenten verbetert, als dienst aan onze samenleving. Onze blik richt zich op geïnspireerd goed onderwijs en de vrijheid van onderwijs. Verus behartigt de belangen van leden bij de politiek en staat leden bij in vraagstukken over onder meer juridische kwesties, governance, onderwijskwaliteit, levensbeschouwing en bedrijfsvoering.

Hoe is het om bij Verus te werken?

Met ruim 90 collega’s werk je hybride; in ons nieuw ingerichte kantoor in Woerden, bij onze leden én thuis. Verus heeft een strategisch meerjarenplan opgesteld waaruit ambitie en ruimte voor ontwikkeling blijkt. Jouw input wordt hierin verwacht én gewaardeerd. De sfeer is verbindend, inspirerend en met oog voor jou als mens. Werken bij Verus betekent dat je ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling, verdere verdieping in je vakgebied en informele ontmoetingen met je collega’s van alle afdelingen.

Wat houdt de functie van Adviseur Bedrijfsvoering en Financiën in?

Als adviseur Bedrijfsvoering en Financiën ondersteun je de leden van Verus binnen het onderwijsveld als het gaat om de bedrijfsvoering van hun school of scholengemeenschap.

Je adviseert en begeleidt schoolbestuurders, directies en toezichthouders van het hoogste strategisch niveau tot en met het snijvlak van strategie en operationalisering binnen het onderwijsveld over bedrijfsvoering en inrichting daarvan. Door bijvoorbeeld het opstellen van financiële managementrapportages en risicoanalyses en het doen van onderzoek geef je hen adviezen en nieuwe inzichten.

Je gaat ook aan de slag om het bestaande relatienetwerk verder uitbreiden. Hiertoe krijg je ruimte jezelf verder te ontwikkelen en de verantwoordelijkheid ook anderen te helpen verder te groeien.

Je werkt intensief samen met alle collega’s die zich bezig houden met dienstverlening richting onze leden. Je maakt direct onderdeel uit van het team dat zich bezig houdt met leerlingenprognoses, omgevingsanalyses, verzekeringen, inkoop en aanbestedingen. Je legt verantwoording af aan de teamleider.

Wat verwachten we van jou?

Je brengt voor deze functie de volgende kennis en vaardigheden mee:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau in bedrijfseconomische richting;
 • Bij voorkeur heb je werkervaring met én voor het onderwijs in Nederland;
 • Op financieel gebied maakt niemand jou iets wijs, omdat je beschikt over ruime kennis van en ervaring met de planning en control cyclus, risicomanagement, het opstellen van begrotingen en (management)rapportages, het uitvoeren van (risico) analyses en het geven van advies.
 • Je hebt ruime ervaring in het ondersteunen van schoolbesturen en hun stafbureaus in het uitvoeren van financiële haalbaarheidsonderzoeken en/ of om hen gedegen en met overtuiging te adviseren over investeringsvraagstukken;
 • Je bent analytisch sterk en komt snel en eenvoudig met heldere en oplossingsgerichte adviezen;
 • Je creëert kansen voor onze leden, je collega’s en jezelf en haalt plezier uit het netwerken;
 • Je respecteert de katholieke en christelijke overtuiging van Verus en onze leden;
 • Je vindt het leuk om de weg op te gaan om scholen in heel Nederland te bezoeken.

Wat mag jij van ons verwachten?

We hebben een eigen, marktconform, arbeidsvoorwaardenreglement, bestaande uit:

 • Een ruim persoonlijk ontwikkelbudget en daarmee volop ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Veel flexibiliteit: je kunt hybride werken en ontvangt een individueel keuzebudget. Dat is onder andere opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering die je op het moment dat het jou het beste uitkomt kunt laten uitbetalen of fiscaalvriendelijke doelen mee kunt financieren;
 • Een reiskostenvergoeding en maar liefst 36 vakantiedagen, die bij voorkeur in de schoolvakanties worden opgenomen;
 • Het salaris ligt, afhankelijk van ervaring en opleiding tussen de € 4.318,00 en € 6.248,00 bruto fulltime per maand;
 • Deelname aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Laptop, smartphone en daarnaast kom je in aanmerking voor de leaseregeling;
 • We beginnen met een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt verlengd met een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren?

Wil je meer weten over de functie, aarzel dan niet om Lex Joosten, teamleider, te benaderen.

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV naar de afdeling P&O, [email protected]. We kijken ernaar uit om met je kennis te maken!