Publicatie-
datum:

11 september 2019

Publicatiedatum: 11 september 2019
Identiteit

Het watertappunt op het plein kreeg De Arke cadeau van het comité Koningsspelen en Join the Pipe, vertelt directeur Sietske de Jong. De koning onthulde de oranje pijp bij de aftrap van de koningsspelen.

Gezonde School

Ze was niet meteen enthousiast, zegt ze: “Ik dacht: waar moeten we hem plaatsen? En wat is het nut ervan?” Maar De Arke is een Gezonde School en wil waterdrinken stimuleren. “In het kader van de Gezonde School kregen de kinderen vorig jaar al allemaal een dopper. Dus het watertappunt past daar zeker bij.”

Heel zichtbaar

Sinds het moment dat de pijp er staat wordt er heel veel gebruik van gemaakt, zegt De Jong. “Tijdens de pauzes, maar ook na schooltijd zie ik kinderen op het plein water halen. Ik geloof echt dat er meer water gedronken wordt, omdat zo’n watertappunt heel zichtbaar is.”

En in de communicatie heeft de school ook aandacht besteed aan water drinken. De plastic flesjes op de bureaus van de leerkrachten hebben plaatsgemaakt voor doppers. De school vraagt ouders geen plastic flesjes of pakjes meer mee te geven. “En we activeren ouders ook hierover na te denken door lege verpakkingen niet op school weg te gooien, maar mee terug naar huis te geven.”

Stimulans

Al met al een positieve stimulans, zo’n watertappunt. “En met de warme dagen prachtig om te zien hoe de kinderen er drinken en elkaar natspatten. Dit komt onze kinderen ten goede.”

Subsidie

Ook iets voor jouw school? Alle basisscholen in Nederland, dus ook scholen voor speciaal basisonderwijs, kunnen gebruik maken van de regeling. In totaal is er budget om tot 1 april 2020 zo’n 500 watertappunten te realiseren. Subsidie aanvragen kan vóór 14 oktober op de website van Gezonde School

Gerelateerde berichten