Publicatie-
datum:

2 november 2022

Publicatiedatum: 2 november 2022
Onderwijs en samenleving Samen leven

De bestuurders, schoolleiders en docenten luisteren naar de verhalen van rabbijn die hij vertelt op Yad Vashem, het monument voor het herdenken van Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van de Joden. Tegen deze achtergrond wordt indringend duidelijk welke taak het onderwijs heeft. Of zoals een van de bestuurders het deze reis verwoordt: "Nu er steeds minder ooggetuigen zijn, hebben we de dure plicht om de verhalen door te geven aan de volgende generatie. Het onderwijs heeft hierin een belangrijke rol. Deze reis zet mij daar weer extra bij stil en geeft mij huiswerk."

Dit is slechts een korte passage van wat er allemaal tijdens de Israëlreis gebeurt. De groep is onder meer op bezoek geweest bij bijzondere plaatsen als Jeruzalem en Bethlehem, zijn er verschillende ontmoetingen geweest met mensen vanuit verschillende posities, godsdiensten en vanuit verschillende plaatsen. Ook hebben er waardevolle gesprekken plaatsgevonden tijdens het kijken in de scholen en door te spreken met docenten en leidinggevenden.

Bij terugkomst van de groep, besteden we op onze communicatiekanalen nog meer aandacht aan deze inspirerende reis.

Klaagmuur Israël-reis Verus 2022
Groep Israël-reis Verus 2022
Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten