Publicatie-
datum:

10 juli 2019

Publicatiedatum: 10 juli 2019
Bedrijfsvoering Samen sterker

Begin dit jaar was er een Greenpeace-campagne om het energieverbruik van scholen te vergroenen. Want zeker driekwart van de Nederlandse scholen draait nog op vervuilende ‘grijze’ stroom, constateerde Greenpeace. Ruim 3000 docenten, ouders en leerlingen gaven aan duurzaamheid belangrijk te vinden. Verus vindt dat ook en biedt daarom de mogelijkheid via Energie voor Scholen (EVS) jouw energieverbruik te vergroenen.

Tijdens EVS-informatiebijeenkomsten bleek dat scholen hiervoor een maximale meerprijs van 3 tot 4% op de totale energierekening acceptabel vinden. Het groene aanbod blijft binnen die marges.

Drie opties

Scholen kunnen kiezen uit drie mogelijkheden om te vergroenen:

  • Europese windenergie
  • Nederlandse windenergie
  • Vergroening van aardgas

Het verschil tussen Europese en Nederlandse windenergie is de prijs. Europese windenergie is goedkoper. Dat komt doordat er meer windmolens in Europa staan dan in alleen Nederland. Ook is er relatief veel vraag naar windenergie uit Nederland.

Vergroenen

Je wilt vergroenen? Log dan in met jouw klantnummer op www.energievoorscholen.nl. Daar vind je meer informatie onder het kopje ‘vergroenen’ en kun je jouw keuze kenbaar maken. Natuurlijk kun je ook eerst geheel vrijblijvend een offerte opvragen.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden om jouw energiegebruik te vergroenen? Neem dan contact op met EVS-contactpersoon Karin Michgels van Hellemans Consultancy: 06-23690288, [email protected].

Nog niet aangesloten bij Energie Voor Scholen? Informeer naar de mogelijkheden om via ons inkoopcollectief uw energiekosten te verlagen. Ook hiervoor neem je contact op met Karin Michgels.

Heb je algemene vragen over Energie Voor Scholen en de samenwerking met Verus? Mail dan inkoopadviseur Joost Rog [email protected]

Samen sterker

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen sterker. Verus wil de aanwezige kennis, inzet, diensten en massa van een vereniging gebruiken om van elkaar te leren, (maatschappelijke) ambities waar te maken door expertise in te schakelen en schaalvoordeel te benutten. Dat is de kracht van samen.

Verus

Gerelateerde berichten