Publicatie-
datum:

18 november 2020

Publicatiedatum: 18 november 2020
Bedrijfsvoering Samen besturen

De actie van de coöperatie, waar in totaal zo’n 80 scholen in Tilburg onder vallen, is in eerste instantie bedoeld om zij-instromers aan te trekken. Via deze weg hoopt zij hen te enthousiasmeren voor het onderwijs, zich te focussen op herintreders én mbo-kandidaten die door willen groeien tot leraar, te ondersteunen.

De besturen binnen T-PrimaiR hebben dan ook samen afspraken gemaakt om de onderwijsbaan zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ook bieden zij gezamenlijk leren en ondersteuning voor de toekomstige leerkrachten aan, zodat zij zo soepel mogelijk in het onderwijs rollen. Via de website van Wijzer in het Onderwijs krijgen eventuele toekomstige leerkrachten informatie en inspiratie over werken in het onderwijs én horen zij verhalen van professionals. Dit is in samenwerking met de Fontys Hogeschool Kind en Educatie.

Solliciteren

Behalve het enthousiasmeren, kunnen geïnteresseerden via de website ook gelijk vacatures binnen het samenwerkingsverband inzien en direct solliciteren. Door de grote samenwerking in de Tilburgse regio kunnen werkzoekenden kiezen uit een breed scala aan scholen: van (speciaal) basisonderwijs tot (speciaal) voortgezet onderwijs.

Doet jouw regio of samenwerkingsverband ook iets soortgelijks om actief het lerarentekort aan te pakken? Laat het ons dan weten!

Samen besturen

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen besturen. Verus wil randvoorwaarden scheppen voor geïnspireerd goed onderwijs. Dat doen we door betrokken te zijn bij elkaar en samen te verbinden als gemeenschap, met begrip voor de positie van leden die in hun eigen leergemeenschap functioneren. Bestuurlijke vraagstukken lossen we samen op, met hulp van collega-bestuurders of een adviseur.

Verus

Gerelateerde berichten