Publicatie-
datum:

2 november 2021

Publicatiedatum: 2 november 2021

Gelukkig is de storing verholpen, maar zal het nog wel even duren voordat de achterstand is weggewerkt. Als een nieuwe werknemer per direct nodig is, zal dat nu tijdelijk zonder VOG moeten. Wij adviseren bestuurders verstandig met de situatie om te gaan en ervoor te zorgen dat de veiligheid van leerlingen, studenten en medewerkers wordt gewaarborgd.

Ministerie

Het ministerie heeft aangegeven dat ze ervan uitgaan dat medewerkers die nog geen VOG hebben zoveel mogelijk samen zijn met een collega die er wel een in bezit heeft. Ook benadrukt zij dat het belangrijk is om een arbeidsovereenkomst af te sluiten onder ontbindende voorwaarden. Want als er dan later blijkt dat er geen VOG afgegeven kan worden, kan de overeenkomst nog worden ontbonden.

In de administratie moet bijgehouden worden dat er mensen op een school of instelling werken die geen VOG hebben. De accountant zal dat (zoals gebruikelijk) ook aan moeten geven in een verslag van bevindingen. De Inspectie van het Onderwijs houdt in haar toezicht rekening met deze omstandigheden.

Samen besturen

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen besturen. Verus wil randvoorwaarden scheppen voor geïnspireerd goed onderwijs. Dat doen we door betrokken te zijn bij elkaar en samen te verbinden als gemeenschap, met begrip voor de positie van leden die in hun eigen leergemeenschap functioneren. Bestuurlijke vraagstukken lossen we samen op, met hulp van collega-bestuurders of een adviseur.

Verus

Gerelateerde berichten