Publicatie-
datum:

24 juni 2020

Publicatiedatum: 24 juni 2020
Juridisch

De scholen voor voortgezet onderwijs ontvingen onlangs een brief van Magister waarin stond dat zij vanaf volgend schooljaar meer moeten betalen voor Magister, het online systeem met roosters, cijfers en huiswerkopdrachten. In plaats van 17,49 euro per leerling steeg de prijs naar 22,49 euro per leerling per jaar. Ofwel: 5 euro per leerling erbij.

Omdat de scholen zich geen raad wisten met de prijsstijging zijn ze naar Sivon gestapt, een coöperatie van schoolbesturen die inkoopvragen bundelt voor een betere prijs en kwaliteit. Woordvoerder Natasja Langerak geeft aan dat ze voor zo’n 150 schoolbesturen de onderhandelingen voeren. “Het gaat om een prijsverhoging van zo’n dertig procent. Scholen zijn daarvan geschrokken en hebben ons gevraagd in gesprek te gaan met Iddink, de eigenaar van Magister.”

Nieuw aanbod

Na de protesten van scholen en Sivon ontvingen de schoolbesturen recent een nieuw aanbod van Magister voor de licenties. Sivon heeft leden geadviseerd niet op het aanbod in te gaan. “We zijn in onderhandeling met Iddink om tot een beter resultaat te komen,” zegt woordvoerder Langerak. Iddink geeft aan via een brief aan de schoolbesturenexcuses aangeboden te hebben voor de manier van communiceren. Woordvoerder Peter Dubois: “Wij willen er graag uitkomen met alle partijen en hebben goede hoop dat dit lukt in het gesprek dat we zeer binnenkort hebben.”

Individueel bezwaar

Schoolbesturen die bezwaar willen maken, kunnen zich nog aansluiten bij Sivon. Zij trekken hierin samen op met de gebruikersvereniging Meesters met Magister. “Wij raden scholen daarnaast ook aan om ook individueel bezwaar te maken tegen de prijsverhoging,” zegt woordvoerder Langerak.

Gerelateerde berichten