Publicatie-
datum:

12 mei 2022

Publicatiedatum: 12 mei 2022
Identiteit Samen leven

Het middaggedeelte werd geopend door de Commissaris van de Koning, mw. Jetta Kleinsma, die zelf op één van die rechtsvoorgangers van het Roelof van Echten College leerling is geweest. Vervolgens kwamen drie sprekers vanuit hun eigen expertise met inspirerende toespraken. Hoogleraar onderwijskunde van de RUG Klaas van Veen hield een gloedvol betoog over zijn idealen over het leraarschap en de aandacht die kinderen niet kunnen missen.

Matthieu Weggeman, ook hoogleraar, maar dan in de organisatiekunde aan de TU Eindhoven, toonde aan dat de professionals op de werkvloer niet alleen de lagen management boven zich zien uitdijen, maar ook welke hinder zij daarvan ondervinden. Verus-adviseur Theo van der Zee, eveneens als onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, verving Erik Borgman. Hij bepaalde zijn gehoor bij de vraag waar onderwijs goed voor is. Een mooi drieluik! Het geheel werd omlijst door professionele musici, Jan Vayne en Petra Berger, en een leerlingenkoor en –band. Van harte gefeliciteerd!

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten