Publicatie-
datum:

29 november 2023

Publicatiedatum: 29 november 2023
Onderwijs en samenleving Samen leven

In de videoportretten komen leerlingen aan het woord die niet in de ‘mainstream hokjes’ passen en zich anders voelen Zij laten hun zienswijze via een spiegel spreken om zo dicht mogelijk bij hun belevingswereld te komen. Er wordt verteld over de vooroordelen die zij ervaren of de misvatting over hun identiteit. Én ze geven docenten inspiratie en handvaten om hier in de klas beter mee om te kunnen gaan.

Meer informatie op start.verus.nl

De Project Spiegel-video’s en werkvormen zijn allemaal te vinden op start.verus.nl en naar eigen inzicht in de klas via het digiboard of via een online les te gebruiken.

Heb je behoefte om over deze thema’s te sparren met experts of heb je hulp nodig hoe je dit een plek in je school kunt geven? Neem dan contact op met onze identiteit adviseurs, zij helpen je hierbij graag op weg.

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten