Publicatie-
datum:

30 november 2023

Publicatiedatum: 30 november 2023
Onderwijs en samenleving Samen leven

Volgens een recent rapport van het Trimbos Instituut ervaart de helft van alle leerlingen en studenten prestatiedruk. Deze druk ontstaat onder meer omdat het voor veel leerlingen erop of eronder is. De druk is hoog, want de gevolgen van één onvoldoende, een mislukte toetsweek of een lagere citoscore kunnen bepalend zijn voor de toekomst. De impact voor leerlingen is groot, want deze druk kan gepaard gaan met gevoelens van somberheid, angst en depressie, en heeft zelfs invloed op het plezier in leren.

Verus wil aandacht vragen voor deze prestatiedruk op de leerlingen en het stevig op de maatschappelijke agenda plaatsen. Daarom zijn wij op zoek naar verhalen uit de praktijk. Wij willen graag met jou in gesprek. Heb jij mooie verhalen hoe jij in de school omgaat met deze druk of juist verhalen over waar het schuurt? Laat dan hieronder jouw gegevens achter.

Aanmelden voor gesprekken over prestatiedruk

Op dit e-mailadres ontvang je de bevestiging van je aanmelding.
Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten