Publicatie-
datum:

2 november 2021

Publicatiedatum: 2 november 2021
Onderwijs en samenleving Samen leven

Rinke Verkerk besefte eigenlijk niet dat onderwijs in de basis heel erg gaat over de vorming van de samenleving, zo vertelde ze eerder in een interview over deze podcast. “Het gaat lang niet alleen over goed onderwijs, maar het gaat ook over hoe de democratie vorm krijgt. In het onderwijs ligt de blauwprint van hoe de samenleving eruitziet. Het gaat verder dan kwaliteit van inhoud, en focust zich op identiteit en burgerschap. Ik had daar nooit echt bij stilgestaan, maar de mensen met wie ik sprak konden dit heel goed uitleggen.”

Populariteit podcasts stijgt

Nu de coronacrisis steeds langer aanhoudt, blijft de populariteit van podcasts stijgen. Podcasts zijn inmiddels geliefd luistermateriaal en dat merken we ook bij Verus. Nog steeds groeien de luistercijfers iedere week. Daarom blijven we blijven we afleveringen maken over de meerwaarde van bijzonder onderwijs, juist in deze tijd. Hou onze social media kanalen in de gaten!

Pdcst drieëntwintig wordt mede mogelijk gemaakt door mediaproductiebedrijf Nachtzon Media en is te beluisteren via Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts/iTunes.

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten