Publicatie-
datum:

14 januari 2021

Publicatiedatum: 14 januari 2021
Identiteit

In pdcst drieëntwintig gaat journaliste en presentatrice Rinke Verkerk in gesprek met invloedrijke stemmen uit de maatschappij over de vraag wat het belang van de vrijheid van onderwijs is, in een gepolariseerd Nederland. In een nieuwe serie afleveringen komen Roelof Bisschop (SGP), Paul van Meenen (D66), Michel Rog (CDA), Lisa Westerveld (GroenLinks) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) aan het woord.

Open gesprekken

In deze podcastserie vertellen politici aan Verkerk hoe onderwijs hen gevormd heeft en wat de rol van het onderwijs in onze democratie is. Het leverde open én verrassende gesprekken op. Zo is Roelof Bisschop persoonlijk voor een open toelatingsbeleid. Michel Rog maakt zich zorgen over enerzijds informeel onderwijs met antidemocratische opvattingen, maar wil dat er ruimte moet zijn voor mensen die iets anders geloven dan de mainstream opvatting. Lisa Westerveld wil daarentegen dat leerlingen leren van kinderen met andere opvattingen en is daarom tegen ontheffing van de leerplicht op basis van geloofsovertuiging en voor een acceptatieplicht.

Pdcst drieëntwintig wordt mede mogelijk gemaakt door mediaproductiebedrijf Nachtzon Media. De afleveringen met politici zijn te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Google Podcasts en de website van Verus.

Gerelateerde berichten