Publicatie-
datum:

17 februari 2021

Publicatiedatum: 17 februari 2021
Identiteit

Voor het PO zijn er de verhalen van mijnheer Jaap die zekerheid wil geven en daarover iets wil verkondigen op TV.

En voor het VO/MBO hebben we met bekende singer/songwriters, waaronder Lakshmi en Brainpower, een nacht in hun voormalige school doorgebracht. Met een tekst uit de veertigdagentijd waren zij overgeleverd aan de stilte van het lege gebouw. Aan het einde van de nacht hebben zij een lied geschreven of spoken word poetry gemaakt, waarin de weg door de nacht naar het licht is verwerkt. Hun eenzame nachtelijke rondwandeling door de school staat ook symbool voor de situatie waarin veel scholieren zich momenteel bevinden door de coronacrisis.

Doe mee met de Paasviering

Net als vorig jaar organiseren we ook een Paasviering voor PO en VO/MBO op donderdag 1 april. De vieringen zijn een mix van korte Paasverhalen, zang en we staan samen stil bij de betekenis van Pasen in deze tijd van beperkingen. De online viering voor PO onder– en middenbouw start om 9:30 uur. Hiervan kun je ook losse elementen gebruiken, zodat je hiermee je eigen Paasviering kunt creëren. Voor PO bovenbouw en VO/MBO is de viering om 10:30 uur live te volgen op start.verus.nl.

Na de live uitzendingen zijn de video’s direct online beschikbaar en daarmee in te zetten op een tijdstip dat past binnen het lesprogramma van de school.

Start.verus.nl

Vanaf 8 maart bieden wij de veertigdagentijd materialen aan op start.verus.nl. Deze video’s en werkvormen zijn naar eigen inzicht in de klas via het digiboard of via een online les te gebruiken. Op Facebook houden we je op de hoogte van deze hoopvolle ontwikkelingen. Houd onze social media dus in de gaten en noteer de Paasvieringen op 1 april alvast in je agenda om met je school of klas aan deel te nemen!

Gerelateerde berichten