Publicatie-
datum:

29 februari 2024

Publicatiedatum: 29 februari 2024
Onderwijs en samenleving Samen geloven

We maken het thema Ik geloof in jou bespreekbaar in het onderwijs door interactief lesmateriaal dat is ontwikkeld door Young Impact (een non-profitorganisatie die jongeren in actie laat komen voor thema’s als mentale gezondheid, gelijke kansen en maatschappij) aan te bieden op start.verus.nl, het platform voor levensvragen en burgerschapsthema’s in de klas. Met dit lesmateriaal gaan jouw docenten en leerlingen in het PO, VO en MBO op een laagdrempelige én interactieve manier aan de slag met het thema van The Passion van dit jaar: Ik geloof in jou. De materialen zijn geschikt als voorbereiding op dit bijzondere evenement, maar blijven ook na afloop zeer relevant en waardevol. Docenten kunnen zelf direct aan de slag met dit kant-en-klare concept of via twee gastlessen voor VO of MBO met de trainers van Young Impact (beperkt beschikbaar).

Met START maken Verus en Nachtzon Media een verbinding met de christelijke tradities en actuele thema’s uit de samenleving. De videocontent en werkvormen die we op start.verus.nl aanbieden zijn zowel voor het PO als het VO en MBO. Ze geven op een toegankelijke en eigentijdse manier invulling aan levensbeschouwing en burgerschapsvorming in de klas en helpen om uiting te geven aan de identiteit van de school. Laat je ook inspireren door dit hoopvolle materiaal en neem een kijkje op start.verus.nl.

Samen geloven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen geloven. Verus laat zich inspireren door het christelijke geloof. Dit geloof verbindt ons en draagt bij aan een inclusieve samenleving met verschillende visies op goed (samen)leven. Onze christelijke waarden kleuren het perspectief waarmee we naar de samenleving, het onderwijs en relaties kijken.

Verus

Gerelateerde berichten