Publicatie-
datum:

31 januari 2024

Publicatiedatum: 31 januari 2024
Onderwijs en samenleving Samen besturen

Smartphones van leerlingen, die tijdens de lessen elders worden opgeborgen, zijn niet verzekerd door de school. Ook kan de school niet aansprakelijk worden gesteld als het mobieltje uit een tas van een leerling wordt ontvreemd of beschadigd wordt teruggevonden.

Verus adviseert scholen dan ook om aan ouders en leerlingen te communiceren hoe het zit met deze verantwoordelijkheid. Zo voorkom je onnodige discussie over wie nou wel of niet aansprakelijk is. Meer weten? Of heb je hulp nodig in hoe je dit beste aan ouders en leerlingen kunt mededelen? Neem dan contact op met verzekeringsadviseur Carola van der Meeren.

Samen besturen

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen besturen. Verus wil randvoorwaarden scheppen voor geïnspireerd goed onderwijs. Dat doen we door betrokken te zijn bij elkaar en samen te verbinden als gemeenschap, met begrip voor de positie van leden die in hun eigen leergemeenschap functioneren. Bestuurlijke vraagstukken lossen we samen op, met hulp van collega-bestuurders of een adviseur.

Verus

Gerelateerde berichten