Publicatie-
datum:

30 september 2020

Publicatiedatum: 30 september 2020
Onderwijs en samenleving

De app is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 35 jaar. In deze applicatie kunnen zij het gesprek met elkaar aan over problemen aan de hand van de coronacrisis. Dit kan zowel op het gebied van onderwijs, werk of huisvesting zijn.

Zo gaat het in de eerste vragenronde over het werk of de opleiding van jongeren en welke belemmeringen corona met zich meebrengt. Behalve het aankaarten van de problemen, wordt ook van de jongeren gevraagd om mogelijke oplossingen te bedenken.

Samen

Ook wordt er gekeken naar welke kansen deze coronacrisis juist meebrengt voor hen en hoe zij deze ook ná deze periode kunnen blijven benutten. Eveneens zal in de app worden gesproken over klimaat, gelijke kansen, mentale gezondheid en ‘grote’ stappen in het leven. In een later stadium werken de jongeren gezamenlijk verder aan deze suggesties.

De tussentijdse resultaten worden door de jongerendenktank met het kabinet besproken. Het uiteindelijke advies krijgt premier Mark Rutte eind dit jaar aangeboden.

Verus ondertekende vorig jaar al het manifest van Coalitie-Y, waaruit de Denktank-Y is voortgekomen. Jongerenorganisaties LSVb, ISO, CNV Jongeren, NJR, JOB en PerspectieF wilden hiermee in samenwerking met de ChristenUnie voorkomen dat onze prestatiegerichte maatschappij een te hoge druk op jongeren legt.

Gerelateerde berichten