Publicatie-
datum:

25 juni 2020

Publicatiedatum: 25 juni 2020
Identiteit

“Het vertrouwen van de selectiecommissie is belangrijk bij de grote uitdaging die Verus en mij te wachten staat”, zegt Mark Buck in reactie op zijn voordracht. “Ik zie enorm uit bestuurder te worden in deze vereniging die ik zo goed ken. De komende jaren willen we werken aan het vergemeenschappelijken van onze idealen en onze vereniging. Vanuit de overtuiging dat de toekomst in het gemeenschappelijke ligt, zodat onze leden in vrijheid kunnen vormgeven aan geïnspireerd goed onderwijs.”

De Raad van Toezicht en het College van Bestuur willen bij monde van hun voorzitter de keuze voor het beoogd lid CvB en zijn voordracht onderstrepen. Hein van der Loo, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We dragen Mark voor, omdat hij scherp is in zijn analyses, zakelijk in zijn aanpak en altijd mensgericht. Hij combineert visie met het hands-on zaken voor elkaar willen krijgen.”

Als de algemene ledenvergadering tot benoeming over gaat, zal Mark Buck samen met Berend Kamphuis het College van Bestuur van Verus vormen. “Ik ben enorm blij met de voordracht van Mark. We zijn complementair en delen ook een geestverwantschap,” reageert Berend Kamphuis op de voordracht. “Hij vertegenwoordigt de jongere generatie en is snel, slagvaardig, eloquent en verstaat de tijdsgeest. Maar we voelen diepe verwantschap. Mark vertegenwoordigt de katholieke traditie, ik kom uit een protestants nest. Verus staat voor een grote opgave en de kern daarvan is verenigen.“

Gerelateerde berichten