Live online vieringen
De vieringen zijn te volgen via start.verus.nl een platform van Kwintessens en Verus dat binnen no time tienduizenden unieke bezoekers kent en dat nog dagelijks groeit. Basisscholen kunnen op 9 april om 09.30 uur meevieren en middelbare scholen om 10.30 uur. De viering duurt 20 minuten. De presentatie van beide uitzendingen is in handen van Elbert Smelt (Topdoks, De smerige quiz) en Rinke Verkerk (journalist, presentator).
Na de live uitzendingen zijn de vieringen direct als video online beschikbaar en daarmee in te zetten op een tijdstip dat past binnen het eigen lesprogramma. Scholen hebben daarmee de keuze om leerlingen al dan niet live te laten participeren in deze online vieringen. Scholen geven al aan dat zij aan de paasviering gaan meedoen, zoals het Nuborgh College in Nunspeet:
Wij willen de paasviering gaan kijken. Normaal gesproken zouden we een viering op school hebben, dat is in deze tijd natuurlijk niet mogelijk. Wel vinden we het belangrijk om samen te blijven komen, ook al is dat nu digitaal. Als docenten en als christenen willen we de leerlingen graag hoop geven, wat is er dan mooier dan het vieren van de dood en opstanding van Jezus! Henriëtta Reinds, Nuborgh College in Nunspeet
De paasviering voor het primair onderwijs
De presentatoren nemen de leerlingen mee door het Paasverhaal. Pasen is het feest van de goede hoop, dat er altijd een nieuw begin mogelijk is – zelfs aan de donkerste nacht komt een eind. Leerlingen gaan samen zingen, afgewisseld met korte paasverhalen, gebed en samen actief zijn. De paasviering is gebaseerd op elementen uit de bekende methodes Trefwoord en Kind op Maandag.
De paasviering voor het voortgezet onderwijs
Vanuit een verlaten schoolgebouw leiden presentatoren Elbert Smelt en Rinke Verkerk de leerlingen door het paasverhaal. Met bekende liederen en inspirerende verhalen van jongeren gaan ze langs delen van de lijdensweg. Jongeren die zelf veroordeling meemaakten of anderen wisten te inspireren ondanks hun pijn, wisselen de vertelling van het paasverhaal af. Via een whatsapp-nummer kunnen jongeren live reageren, eigen verhalen of intenties delen. Daarnaast worden er kaarsen aangestoken en klinken er bekende popsongs die het geheel inhoudelijk ondersteunen.
Samen leven
Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.