Publicatie-
datum:

5 september 2019

Publicatiedatum: 5 september 2019
Identiteit

De stem van jongeren

Wat moet er volgens kinderen en jongeren nú gedaan worden voor een duurzame toekomst? Naar aanleiding van de Prinsjesdagviering roept Verus hen op om met hun klas hun stem te laten horen. Zoals Namara. Op prinsjesdag2019.verus.nl vind je inspiratie- en lesmateriaal, bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Aan de hand daarvan kunnen leerlingen samen een filmpje maken waarin ze volwassenen een boodschap meegeven over een duurzaamheidsvraagstuk dat hen raakt. Daarbij betrekken ze wijsheid uit religieuze en levensbeschouwelijke bronnen die kan inspireren tot een duurzame manier van leven en omgaan met de aarde.

Iets betekenen voor de wereld

Namara, oud-leerling van het Ds. Pierson College in Den Bosch, heeft ja gezegd op de vraag om een toespraak te houden, omdat ze geïnteresseerd is in het klimaat, én “omdat ik iets wil betekenen voor deze wereld”. Zij doet dat vanuit het bewustzijn dat haar ouders haar hebben bijgebracht dat de manier waarop je leeft, gevolgen heeft voor je medemensen en de aarde. Én vanuit het belang van het begrip eenheid in het bahá’í-geloof. “Zonder eenheid kan het klimaatprobleem niet worden opgelost.”

Bewuster leven

Ze is net begonnen aan haar studie Aviation aan de Hogeschool van Amsterdam, “om bij te dragen aan een meer duurzame luchtvaart”. Ze is blij dat jongeren steeds meer hun stem laten horen over de klimaatverandering. “Het zou mooi zijn als daar nog meer naar geluisterd wordt.”

Premier Rutte en diverse bewindslieden en Kamerleden zullen onder haar gehoor zijn. “Ik hoop dat mijn toespraak bijdraagt aan meer bewustzijn van klimaatverandering, en dat mensen erover gaan nadenken hoe ze bewuster kunnen leven.”

Gerelateerde berichten