Publicatie-
datum:

25 mei 2023

Publicatiedatum: 25 mei 2023
Identiteit Samen leven

Via het START-platform wil Verus scholen ondersteunen om aandacht aan het slavernijverleden te besteden. Daarvoor is content rondom Keti Koti ontwikkeld, waarmee we leerlingen op een toegankelijke manier een inkijkje geven in de slavernijgeschiedenis van Nederland.

Organiseer een Keti Koti Trail

Tijdens een wandeling (door de school) krijgen leerlingen een paar korte video’s te zien van zes personages die verschillende perspectieven over het leven op een plantage in Suriname vertegenwoordigen. De personages zijn allemaal op zoek naar een verdwenen (tot slaafgemaakte) jonge vrouw en schetsen door hun verhaal ook hoe het leven voor de slaafgemaakten was. De leerlingen worden aangespoord zelf na te denken over wat er gebeurd kan zijn met de verdwenen vrouw. Bij deze videocontent hoort een handleiding met basisinformatie over de slavernijgeschiedenis en gespreksvragen om na de wandeling het gesprek met de klas aan te gaan over het verhaal en het slavernijverleden.

Meer informatie

Vanaf 15 juni is de videocontent en de bijbehorende handleiding op start.verus.nl beschikbaar om deze trail en het gesprek op je school te organiseren. De video’s en handleiding zijn naar eigen inzicht in de klas via het digiboard of een online les te gebruiken. Op het Verus Facebook- en Instagram-account houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen. Houd onze social media dus in de gaten en noteer (rond 1 juli) de Keti Koti Trail in je agenda om met je school of klas te organiseren!

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten