Publicatie-
datum:

21 december 2022

Publicatiedatum: 21 december 2022
Identiteit Samen geloven

Licht is wat jullie, onze leden, de afgelopen jaren ook gebracht hebben. Jullie/onze scholen hebben zich het afgelopen jaar opnieuw van hun beste kant laten zien. Zo zijn, als vanzelfsprekend, op vele scholen Oekraïense leerlingen opgevangen. Terwijl de regeldruk toenam, vonden dankzij een groot improvisatievermogen en heel veel inzet deze jongeren hun weg in het Nederlandse onderwijs. En dat gebeurde na een zeer intensieve periode waarin onder moeilijke corona-omstandigheden onze leerlingen hun onderwijs konden blijven volgen.

Hoop en licht

Wij leven in onzekere tijden. Maar, zoals kerkvader Augustinus al zei: wij zijn de tijden. Hoe wij omgaan met de uitdagingen van nu, zal de doorslag geven. Dus ja, wij denken na over basisvaardigheden, maar ingebed in een brede(re) en diepe(re) visie op onderwijskwaliteit. Wat is de zin van basisvaardigheden als ze niet ten goede komen aan ieder mens, heel de mens, alle mensen? Zo brengen we hoop en licht dichter bij.

Bij de uitdagingen die op jullie pad kwamen, én bij de kansen die zich voordeden, hebben wij jullie als Verus willen ondersteunen.

Kerstfeest is het feest van de hoop. Hoe donker het ook is, het wordt ooit weer licht. Ook al lijkt het kerstkind te worden vergeten, het is onder ons. We hoeven alleen maar goed te kijken en de ster te volgen. Opdat er vrede mag zijn op aarde.

Wij hopen samen met jullie die weg in het nieuwe jaar te mogen vervolgen, samen voor geïnspireerd onderwijs.

Wij wensen jullie een zalig kerstfeest en een gezegend 2023!

Namens het College van Bestuur Verus,

Berend Kamphuis en Mark Buck

Samen geloven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen geloven. Verus laat zich inspireren door het christelijke geloof. Dit geloof verbindt ons en draagt bij aan een inclusieve samenleving met verschillende visies op goed (samen)leven. Onze christelijke waarden kleuren het perspectief waarmee we naar de samenleving, het onderwijs en relaties kijken.

Verus

Gerelateerde berichten