Publicatie-
datum:

6 november 2023

Publicatiedatum: 6 november 2023
Identiteit Samen geloven

4-delige serie

In deze serie lijken de kinderen van Martinushoven besmet met een gek virus. Aangemoedigd door een geheimzinnige Romeinse soldaat willen ze op 11 november hun merkkleding ruilen of weggeven in plaats van vragen om snoep. Hun ouders zijn hierdoor in alle staten en eisen maatregelen van de burgemeester. In de serie spelen enkele bekende acteurs waaronder, Luna Cruz Perez (Anne Frank videodagboeken), André Dongelmans (De Luizenmoeder), Ferdi Stofmeel (De allergrootste Slijmfilm) en Rachel Rosier (Sinterklaasjournaal, Topdoks). In de serie zijn op speelse wijze een aantal bekende Bijbelverhalen verwerkt. Deze verhalen zijn naast de serie als audioverhalen te beluisteren.

Werkvormen voor in de klas

Voor de serie is een handreiking gemaakt door Uitgeverij Kwintessens met werkvormen om de bedoeling van het Sint Maarten-feest op de leerlingen over te brengen. De verschillende werkvormen zijn afgestemd op de PO onderbouw, middenbouw en bovenbouw, zodat er voor elk niveau passende opdrachten beschikbaar zijn.

Stichting Het Grote Verhaal

De serie en verhalen zijn een initiatief van de onafhankelijke Stichting Het Grote Verhaal, www.hetgroteverhaal.nl. Het doel van deze stichting is om de verhalen uit de joods-christelijke traditie op een eigentijdse wijze aan jongere generaties te presenteren. Want deze verhalen hebben door de eeuwen heen onze samenleving beïnvloed. Daarom is het belangrijk dat kinderen er kennis mee maken, zodat ze veel westerse kunst, muziek, taal en cultuur kunnen begrijpen.

Samen geloven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen geloven. Verus laat zich inspireren door het christelijke geloof. Dit geloof verbindt ons en draagt bij aan een inclusieve samenleving met verschillende visies op goed (samen)leven. Onze christelijke waarden kleuren het perspectief waarmee we naar de samenleving, het onderwijs en relaties kijken.

Verus

Gerelateerde berichten