Publicatie-
datum:

27 oktober 2021

Publicatiedatum: 27 oktober 2021
Identiteit Samen geloven

Op start.verus.nl vind je vanaf deze week alle ‘Ik vergeet je niet’ video’s, handreikingen en werkvormen voor het PO, die je op eigen gelegenheid op school en in de klas kunt gebruiken via het digiboard.

Materiaal voor het basisonderwijs

In een video vertelt boef Boris vanuit zijn cel voor wie hij hartjes heeft gemaakt en roept kinderen op dit ook te doen om samen dierbaren in de klas te herdenken. Naast een aanvullende handreiking om verlies en gemis in de klas te behandelen zijn er ook 2 liedjes om met de leerlingen te zingen. Hiermee kun je in de klas op een waardige manier aandacht besteden aan het gemis van hun dierbaren.

Voor het VO en MBO

In de videocontent voor het VO en MBO staat een witte telefooncel centraal. Leerlingen vertellen aan de telefoon wat ze de overledenen nog willen zeggen of welke herinnering ze aan hen hebben. Met de aanvullende handreiking kun je vervolgens op een gepaste wijze in de klas aandacht besteden aan het verlies van de dierbaren.

Op Facebook houden we je op de hoogte van ontwikkelingen rond ‘Ik vergeet je niet’. Dus houd je social media in de gaten en doe mee met je school of klas door aandacht te geven aan de dierbaren die ze zijn verloren.

Samen geloven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen geloven. Verus laat zich inspireren door het christelijke geloof. Dit geloof verbindt ons en draagt bij aan een inclusieve samenleving met verschillende visies op goed (samen)leven. Onze christelijke waarden kleuren het perspectief waarmee we naar de samenleving, het onderwijs en relaties kijken.

Verus

Gerelateerde berichten