Publicatie-
datum:

23 april 2020

Publicatiedatum: 23 april 2020
Onderwijs en samenleving

Het thuisblijven in verband met de coronacrisis is voor veel mensen moeilijk. Het geeft een andere dynamiek en mogelijk spanningen in het gezin. Voor ouders die een tip, een bemoedigend woord of even een sparring partner kunnen gebruiken, is er nu de OuderWijzerTelefoon. Een initiatief van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Sardes (Alles Is Gezondheid), de Stichting Het Vergeten Kind en anderen. Dagelijks (ook ’s avonds en in het weekend) zijn vrijwilligers met ervaring in onderwijs en zorg een aantal uren bereikbaar voor een gesprek. Hieraan zijn geen kosten verbonden, behalve de telefoonkosten van de beller.

Hoe werkt de OuderWijzerTelefoon?

Iedereen die even wil sparren, stoom afblazen of vragen heeft over het ouderschap en/of de opvoeding van zijn of haar kind, mag bellen naar de OuderWijzerTelefoon, telefoonnummer: 085 130 39 59. Het doel is ouders een luisterend oor bieden en hen steunen. De openingstijden van de hulplijn zijn op weekdagen van 09:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00 uur, maar ook ’s avonds van 19:00 tot 21:00 uur. In weekenden is de hulplijn voor ouders geopend tussen 14:00 en 17:00 uur.

Delen met ouders?

Dit bericht delen met ouders, bijvoorbeeld via de mail of Facebookpagina? Zie (ook) de buttons hieronder, onder 'Deel deze pagina'!

Gerelateerde berichten