Publicatie-
datum:

20 april 2023

Publicatiedatum: 20 april 2023
Onderwijs en samenleving Samen leven

Wat trekt jullie aan om naar VERUS2023 te gaan?

Katalin: “Het trok me aan omdat het een vernieuwend concept met profielkeuzes is, waarbij je net een ander gevoel krijgt bij het programma. Sprekers als Louise Elffers, Gert Biesta en Gerdien Bertram-Troost zorgen voor een goede mix. Ik zoek persoonlijk het stukje aandacht voor het pedagogische aspect in het onderwijs. Verder kom je op zo’n dag laagdrempelig in contact met collega’s in het werkveld. Een ideale afwisseling tussen kennis, ontmoeting en netwerken.”

Martin: “Ik werd voornamelijk nieuwsgierig door het brede aanbod wat jullie op die dag aanbieden. De opzet lijkt me heel plezierig en het is ook prettig dat jullie voor de vorm van profielen hebben gekozen. De vakbeschrijvingen waren zodanig helder en krachtig neergezet, dat ik niet lang hoefde te zoeken naar wat ik op 31 mei wil doen. Het is prikkelend en veelzijdig, doordat er voor ieder wat wils is qua sprekers. Verder ben ik zelf heel nieuwsgierig naar het stukje levensbeschouwing, want ik kijk veel naar mijn organisatie en waar we nu staan. Verder is het ook aantrekkelijk dat er elk jaar weer andere sprekers zijn. Zo ontmoet je telkens nieuwe mensen.”

Met hoeveel collega’s gaan jullie naar het evenement?

Martin: We gaan elk jaar met zo’n vier tot zes collega’s. Dat gebeurt bij ons vrij spontaan. Vaak als de eerste melding over het Verus-event binnenkomt, sparren we met onze collega’s: gaan we? En met wie? Het is ook een stukje saamhorigheid, waarin we samen het programma bekijken en soms zelfs elkaar aanmelden.”

Katalin: “We gaan altijd wel met een clubje. En zoals voorgaande jaren: je begint samen, maar je hoeft niet heel de dag met elkaar daar te zijn. Je doet je eigen ding, je ontmoet zelf mensen en breidt je netwerk uit. En tussendoor wissel je met de collega’s uit. ”

Wat hoop je na deze dag mee terug te nemen de praktijk in?

Martin: “Een stuk kennisverbreding dat ik wanneer ik het in de praktijk nodig heb, weer uit mijn rugzak kan halen. Het is voor mij een vrij snelle manier om je kennis in één dag te vergroten.”

Katalin: “Nieuwe inzichten als het gaat om pedagogiek en de taal die erbij hoort. Dit is voor mij een zoektocht van jaren, maar het is wel een stuk inspiratie wat ik zoek en door kan geven in onze eigen organisatie.”

Waarom raad je anderen aan om ook naar VERUS2023 te komen?

Katalin: “Het is een prettige locatie bij Spant! In Bussum, diversiteit in de onderwerpen, je ontmoet verschillende mensen en dat alles in een prettige, laagdrempelige sfeer. Het is mooi dat er zoveel mensen vanuit verschillende onderwijsfuncties samenkomen.”

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten