Publicatie-
datum:

19 oktober 2022

Publicatiedatum: 19 oktober 2022
Onderwijs en samenleving Samen geloven

Vierdelige serie

In deze serie lijken de kinderen van Martinushoven besmet met een gek virus. Aangemoedigd door een geheimzinnige Romeinse soldaat willen ze op 11 november hun merkkleding ruilen of weggeven in plaats van vragen om snoep. Hun ouders zijn hierdoor in alle staten en eisen maatregelen van de burgemeester.

In de serie spelen enkele bekende acteurs waaronder, Luna Cruz Perez (Anne Frank videodagboeken), André Dongelmans (De Luizenmoeder), Ferdi Stofmeel (De allergrootste Slijmfilm) en Rachel Rosier (Sinterklaasjournaal, Topdoks). In de serie zijn op speelse wijze een aantal bekende bijbelverhalen verwerkt. Deze verhalen zijn naast de serie als audioverhalen te beluisteren op start.verus.nl.

In de klas aan de slag

Voor de serie is een handreiking gemaakt met werkvormen om de bedoeling van het Sint Maarten-feest op de leerlingen over te brengen. De verschillende werkvormen zijn afgestemd op de PO-onderbouw, -middenbouw en -bovenbouw, zodat er voor elk niveau passende opdrachten beschikbaar zijn. De werkvormen zijn nu beschikbaar op start.verus.nl.

Christelijke traditie

De serie en verhalen zijn een initiatief van de onafhankelijke Stichting Het Grote Verhaal. Het doel van deze stichting is om de verhalen uit de joods-christelijke traditie op een eigentijdse wijze aan jongere generaties te presenteren. Deze verhalen hebben onze samenleving door de eeuwen heen beïnvloed. Daarom is het belangrijk dat kinderen er kennis mee maken, zodat ze veel westerse kunst, muziek, taal en cultuur kunnen begrijpen.

Samen geloven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen geloven. Verus laat zich inspireren door het christelijke geloof. Dit geloof verbindt ons en draagt bij aan een inclusieve samenleving met verschillende visies op goed (samen)leven. Onze christelijke waarden kleuren het perspectief waarmee we naar de samenleving, het onderwijs en relaties kijken.

Verus

Gerelateerde berichten