Publicatie-
datum:

15 september 2021

Publicatiedatum: 15 september 2021
Identiteit Samen sterker

De reis, die we met maximaal 35 deelnemers kunnen maken, duurt 9 dagen. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, maar zal rond de 2000 euro liggen. Aanmelden kan bij Annette de Mooij: [email protected].

Programma

De Israëlreis begint met een vlucht van Schiphol naar Tel Aviv. Eenmaal daar aangekomen gaan alle deelnemers door naar Jeruzalem. Onder leiding van rabbijn Soetendorp wandelt de groep de stad in, waarna er later een diner volgt en iedereen samenkomt voor een eerste ontmoeting. Deze staat onder meer in het teken van leiderschap.

Op dag 2 bezoeken we de Oude Stad van Jeruzalem. Indien mogelijk bezoeken we het Tempelplein met de Rotskoepel en de Al Agsa Moskee. Daarna vervolgen we onze weg naar de Klaagmuur om de Bar Mitswa-viering mee te maken en wandelen we verder door de Joodse wijk. Ook bezoeken we op deze dag onder meer West-Jeruzalem en het Holocaustmuseum.

Sabbat

De derde dag (vrijdag 4 maart) begint met een wandeling over de Olijfberg richting de tuin van Gethsemané en de Kerk van Alle Naties. Ook wordt de Heilig Graf-kerk, een van de belangrijkste pelgrimsplekken van de christelijke kerk, en de Graftuin bezocht. In de middag vertrekken we naar Tiberias om gezamenlijk met rabbijn Soetendorp het begin van de sabbat te vieren.

Op zaterdag gaan we naar de Berg van de Zaligsprekingen, de beroemde berg waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Daarna wandelen we door naar de Kerk van de Broden en de Vissen bij Tabgha en wordt Kapernaum bezocht. ’s Avonds komt het reisgezelschap weer samen om de sabbat af te sluiten

Oudste stad ter wereld

Dag vijf begint met een boottocht over het Meer van Galilea, waar ook een viering wordt gehouden. Daarna bezoekt de groep een synagoge in de joods-orthodoxe stad Sefad. Rabbijn Soetendorp laat iedereen hier eveneens kennismaken met de kabbala. Daarna reizen we verder naar de oudste stad op aarde: Jericho. Hier worden de grotten van Qumram bezocht en kan er worden gedobberd in de Dode Zee. Rabbijn Soetendorp neemt hierna afscheid van de groep.

De maandag staat in het teken van het Arabic Educational Institute, waar we te gast zijn. Ook wordt de Geboortekerk bezocht. Daarna worden scholen in Bethlehem bezocht en lunchen we met moslim- en christelijke schoolhoofden en docenten en spreken we met schoolleiders over de verantwoordelijkheid van leiderschap in Palestijns onderwijs.

Verhalenhuis

Op de zevende dag wordt het Soemoed-huis (het Verhalenhuis) bezocht en spreken we met Palestijnse vrouwen met een christelijke en moslim-achtergrond. Het Verhalenhuis beoogt vrouwen, die door de afscheidingsmuur en andere beperkingen in hun bewegingsvrijheid zijn getroffen, een hart onder de riem te steken. Daarna wandelen we door Noord-Bethlehem en door het Palestijnse vluchtelingenkamp Aida.

Op woensdagochtend bezoeken we een school in Tel Aviv. Daarna wordt Jaffo bezocht en in de middag is er een bezoek aan de liberaal joodse synagoge Beit-Daniel in Tel Aviv, waar een rondleiding wordt gegeven. In de avond vertrekt de groep weer naar Jeruzalem.

De laatste dag blikken we met elkaar terug op de reis en krijgt iedereen nog de kans om op eigen gelegenheid Jeruzalem in te gaan. In de middag staat de terugreis naar Amsterdam vanuit Tel Aviv op het programma.

Eventuele wijzigingen

Let op: het bovengenoemde programma kan nog wijzigen. Houd daar rekening mee indien je je aanmeldt voor deze reis. Mochten er wijzigingen in het programma plaatsvinden, brengen we je daar uiteraard zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

Samen sterker

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen sterker. Verus wil de aanwezige kennis, inzet, diensten en massa van een vereniging gebruiken om van elkaar te leren, (maatschappelijke) ambities waar te maken door expertise in te schakelen en schaalvoordeel te benutten. Dat is de kracht van samen.

Verus

Gerelateerde berichten