Publicatie-
datum:

16 september 2022

Publicatiedatum: 16 september 2022
Bedrijfsvoering Samen besturen

Met oog op de huidige energiemarkt, hebben de deelnemers van EVS er verstandig aan gedaan om zich bij het collectief Energie voor Scholen aan te sluiten. Tot eind augustus werd elektriciteit en gas in Nederland zo’n 622% en 513% duurder.

Zoals eerder vermeld, is het overgrote deel van de energie en het gas al ingekocht. De resterende 8% (elektriciteit) en 10% (gas) wordt binnenkort ingekocht. Half oktober weet EVS dan ook wat de definitieve prijzen voor 2023 zijn.

Toekomst

Ook voor de levering van energie is er voor Energie Voor Scholen al deels ingekocht. De levering van aardgas in 2024 is inmiddels voor 75% ingedekt en in 2025 voor 45%. Elektriciteit is voor 2024 al voor 40% ingekocht en voor 2025 voor 15%, Deze ingenomen posities geven het collectief de tijd om de energiemarkt weer te laten normaliseren. Energie Voor Scholen heeft in 2023 nog genoeg tijd om de resterende volumes in te kopen.

Meer weten of vragen? Neem dan contact op Verusadviseur Joost Rog.

Samen besturen

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen besturen. Verus wil randvoorwaarden scheppen voor geïnspireerd goed onderwijs. Dat doen we door betrokken te zijn bij elkaar en samen te verbinden als gemeenschap, met begrip voor de positie van leden die in hun eigen leergemeenschap functioneren. Bestuurlijke vraagstukken lossen we samen op, met hulp van collega-bestuurders of een adviseur.

Verus

Gerelateerde berichten