Publicatie-
datum:

23 februari 2022

Publicatiedatum: 23 februari 2022
Identiteit Samen geloven

De geluksbril van boef Boris

Voor het PO (onder -en middenbouw) bieden we de verhalen van de geluksbrillen van Hanna Andersen uit de Kind op Maandag methode aan. Als je vrolijk door zo’n bril kijkt, zie je de mooie dingen van het leven. In de bijbehorende videocontent van boef Boris ontdekken de leerlingen dat hij ook een geluksbril heeft. Hierdoor ziet boef Boris veel meer kleur in de wereld om zich heen en dat geeft hem hoop.

Dwars door de Nacht

Leerlingen van het VO/MBO en PO bovenbouw worden door bekende artiesten als Sterre Koning, Dani van Velthoven en Gio Kemper een nacht meegenomen naar hun voormalige school. Met een tekst uit de veertigdagentijd zijn zij overgeleverd aan de stilte van het lege gebouw. Aan het einde van de nacht hebben zij een lied geschreven, waarin de weg door de nacht naar het licht is verwerkt. In deze videocontent komen herkenbare thema’s uit het leven van leerlingen tot uiting.

Doe mee met de Paasviering

Net als de afgelopen jaren organiseren we weer een Paasviering voor PO en VO/MBO op donderdag 14 april. De vieringen zijn een mix van korte Paasverhalen, zang en we staan samen stil bij de betekenis van Pasen in deze tijd. De online viering voor PO onder –en middenbouw start om 9:30 uur op start.verus.nl. Hiervan kun je ook losse elementen gebruiken, zodat je hiermee je eigen Paasviering kunt creëren.

Voor PO bovenbouw en VO/MBO is de viering om 10:30 uur live te volgen op start.verus.nl. Leerlingen kunnen hierin via de chat (anoniem) hun persoonlijke verhalen delen.

Na de live uitzendingen zijn de video’s direct online beschikbaar en daarmee in te zetten op een tijdstip dat past binnen het lesprogramma van de school.

Meer informatie op Start.verus.nl

Vanaf 23 februari bieden wij de content van boef Boris en Dwars door de Nacht aan op start.verus.nl. De video’s en werkvormen zijn naar eigen inzicht in de klas via het digiboard of via een online les te gebruiken. Op het Verus Facebook en Instagram account houden we je op de hoogte van deze hoopvolle ontwikkelingen. Houd onze social media dus in de gaten en noteer de Paasvieringen op 14 april alvast in je agenda om met je school of klas aan deel te nemen!

Samen geloven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen geloven. Verus laat zich inspireren door het christelijke geloof. Dit geloof verbindt ons en draagt bij aan een inclusieve samenleving met verschillende visies op goed (samen)leven. Onze christelijke waarden kleuren het perspectief waarmee we naar de samenleving, het onderwijs en relaties kijken.

Verus

Gerelateerde berichten