Publicatie-
datum:

8 september 2021

Publicatiedatum: 8 september 2021
Burgerschap Identiteit Samen leven

In deze periode staan we graag met jou stil bij het belang van inclusief onderwijs, we kijken naar de meters die al gemaakt zijn én naar welke stappen we nog moeten zetten. We gaan hierbij ook met verschillende partijen in gesprek hoe we dit proces kunnen versnellen.

Programma

Zo zal Dolf van Veen, hoofd NCOJ, op maandag 27 september van 10 tot 11.30 uur vertellen over de uitkomsten van het recente onderzoek naar inclusiever onderwijs. Eveneens wordt in deze bijeenkomst ingegaan op de ontwikkelingen in samenwerkingsverbanden in het po en inclusieve basisscholen.

Op woensdag 29 september wordt er van 10 tot 11.30 uur ingehaakt op de praktijk en het beleid van inclusief onderwijs. Als voorbeeld wordt hierbij het primair onderwijs in Sint-Oedenrode gebruikt en wordt hierbij het gesprek aangegaan met betrokkenen uit de praktijk en de gemeente over hun aanpak en bevindingen.

De week sluit af met een bijeenkomst over inclusiever onderwijs in scholen en het ondersteuningsaanbod van het platform Naar Inclusiever Onderwijs. Deze bijeenkomst, op vrijdag 1 oktober van 14.00 tot 15.30 uur, belichten we de activiteiten en ondersteuning die vanuit het platform en de deelnemende organisaties beschikbaar en in ontwikkeling zijn.

Aanmelden

Je kunt je gratis aanmelden voor de Week van Inclusief Onderwijs. Dit kan via deze link. Na inschrijving ontvang je een Zoom-link. Bij vragen of opmerkingen kun je mailen naar: [email protected]

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten