Publicatie-
datum:

5 juni 2024

Publicatiedatum: 5 juni 2024
Onderwijs en samenleving Samen leven

Dirk de Wachter noemt zichzelf wel eens de verdrietsdokter. Hij roept op om niet het grote geluk na te jagen in het leven, want het streven naar geluk geeft winnaars en verliezers. ‘Wie minder geluk heeft, wordt daarop afgerekend. Wie niet mee kan in de gelukscarrousel heeft te weinig wilskracht getoond en heeft het dus zichzelf te verwijten’, aldus De Wachter. Juist in het omarmen van ongelukkigheden schuilt een gelukkig leven én gelukkig wordt je door een ander te helpen bij zijn of haar ongeluk.

Het eigentijdse verhaal van De Wachter wordt tijdens het festival vertaald naar het onderwijs. Is het gelukscarrousel ook kenmerkend voor ons onderwijs en zijn prestaties daar dan de belangrijkste graadmeter van? De betekenis van de digitale bijdrage van De Wachter wordt verder verkend met andere sprekers en ondersteund door muzikale bijdragen én tal van workshops. Samen steken we de handen uit de mouwen. Binnenkort maken we meer informatie over de line-up bekend én gaat de inschrijving open, dus houdt onze communicatiekanalen in de gaten om dit niet te missen!

Inschrijven

Schrijf je hier alvast in om op de hoogte gehouden te worden over dit onderwijsfestival. Zo krijg jij als eerste de kans om een kaartje te bemachtigen!

*Door persoonlijke omstandigheden zal Dirk de Wachter niet fysiek aanwezig zijn op 20 november. Via videoverbinding verzorgt hij zijn bijdrage.

Copyright foto: Folkert Rinkema

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten