Publicatie-
datum:

12 december 2019

Publicatiedatum: 12 december 2019
Onderwijs en samenleving

Vrijdag 6 december komen ouders van de Beatrixschool weer ‘op de koffie bij de directie’. Dit keer staat de bijeenkomst in het teken van Natuur -het jaarthema van de school- en van zorg voor de leefomgeving.

Ouders praten, aan de hand van een natuurfoto die hen aanspreekt, over het belang van natuur voor kinderen, juist als je in de grote stad woont. Een schone straat hoort daar ook bij. “Mijn zoon komt altijd thuis met papier en allerlei afval in zijn zakken”, zegt een moeder lachend. “Hij weet dat hij het niet op straat mag gooien.”

Schepjes en handschoenen

De rommel op straat is een doorn in hun oog. Net zoals ze zich eerder zorgen maakten over de verkeersveiligheid en er vóór de zomer, samen met de gemeente, twee zelfgemaakte verkeersborden werden geplaatst, willen ze ook nu wel in actie komen.

Dus zijn er schepjes en handschoenen aangeschaft en 200 bollen besteld die straks de grond in moeten.

Bij Zebra Welzijn heeft een groepje jongens na schooltijd bordjes getimmerd en beschilderd die moeten voorkomen dat ijverige schoffelaars de bollen beschadigen.

En nu maar wachten

Tussen de stevige buien door is het, wonder boven wonder, even helemaal droog en dan trekt een groep kinderen van de leerlingraad en de buur-school, samen met enkele ouders, leerkrachten en jeugdwerker Nasser, de buurt in. Rondom de bomen worden de bollen diep in de grond gestopt en de bordjes worden erbij geplaatst. Nu maar wachten wat er komend voorjaar gebeurt.

Eén succes is al binnen. Een moeder merkt op: “Ik geloof in dit soort acties en in dit project. Je ziet dat er steeds weer iets gebeurt en dat vind ik zo positief.

De activiteiten op de Beatrixschool vormen onderdeel van het project Buurtversterking vanuit de Basisschool (BuBa) van Locus33 en Verus. School, ouders en buurt(partijen) zetten zich gezamenlijk in om een goede leer- en leefomgeving voor kinderen te creëren. Voor 2020 staat een kunstproject gepland waaraan ook de naastgelegen Marijkeschool meedoet.

Voor meer informatie: Monica Neomagus (adviseur ouderbetrokkenheid) - [email protected]

Lees ook

Gerelateerde berichten