Publicatie-
datum:

26 februari 2020

Publicatiedatum: 26 februari 2020
Bedrijfsvoering Onderwijs en samenleving Samen leven Samen sterker

Niet alleen het Coronavirus kan de oorzaak zijn om een reis of uitwisseling te annuleren maar ook een terroristische aanslag, negatief reisadvies, staking van piloten of een faillissement van een reisorganisatie zijn steeds vaker redenen waardoor een reis geannuleerd of omgeboekt wordt. Deze oorzaken van annuleren of omboeken van een reis vallen niet standaard onder de dekking van de reis- en annuleringsverzekering.

Standaard dekking

Een annuleringsverzekering biedt standaard dekking voor annulering door de met name genoemde zaken in de polisvoorwaarden. Hierbij moet u denken aan plotselinge ziekte, overlijden van een naaste of het plotseling moeten ondergaan van een medische ingreep van meereizende personen. Annulering door een negatief reisadvies, terroristische aanslag, dodelijk virus of failliet reisbureau valt hier niet onder.

Waar moet u als school op letten?

Omdat veel onderwijsinstellingen zelf de reizen boeken en de ouders van de leerlingen vooraf vragen om geld over te maken kan het annuleren of omboeken van een reis mogelijke vervelende gevolgen hebben omdat er geen beroep kan worden gedaan op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Om ervoor te zorgen dat u niet voor de annuleringskosten opdraait, adviseren wij u om hier vooraf aandacht voor te hebben en de ouders bewust te maken van deze risico’s en eventuele kosten bij de ouders te leggen of als school hiervoor zelf een reservering aan te houden.

Een mogelijk alternatief kan gevonden worden in het zoeken naar een aanvullende verzekering of de reis te boeken via een reisorganisatie die is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR of SGRZ voor de zakelijke markt) en Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Dit betekent dat vooruitbetaalde reisgelden worden beschermd en dat, als zich een calamiteit voordoet tijdens de reis, u de kosten vergoed krijgt conform de garantieregeling van beide fondsen. Vaak zijn dit de reisorganisaties van de ANVR, de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Carola van der Meeren, 06 21 81 84 53.

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus
Samen sterker

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen sterker. Verus wil de aanwezige kennis, inzet, diensten en massa van een vereniging gebruiken om van elkaar te leren, (maatschappelijke) ambities waar te maken door expertise in te schakelen en schaalvoordeel te benutten. Dat is de kracht van samen.

Verus

Gerelateerde berichten