Publicatie-
datum:

10 april 2024

Publicatiedatum: 10 april 2024
Onderwijs en samenleving Samen leven

De Speelboom richt zich bewust op de jongste groepen van de basisschool, maar kun je in principe ook inzetten in alle klassen. Het verhaal over samenwerken en nieuwe mogelijkheden na grote veranderingen biedt kansen om met leerlingen te praten over deze thema's. Juist nu in deze tijd, waar polarisatie steeds groter lijkt te worden, is dit een behulpzaam middel.

Voor scholen

Het boek is ideaal voor schoolteams en samenwerkingsscholen. Zo wordt ook een bijbehorende lesbrief ontwikkeld, waarmee je samen met leerlingen aan een project werkt. Hierdoor ontstaat veerkracht en verbondenheid. Je kunt de lesbrief alvast bij de boekbestelling aanvragen.

De Speelboom is voor 19,95 euro te verkrijgen via Creathlon. Je kujnt ook meerdere exemplaren bestellen. Je ontvangt achteraf een factuur.

Auteur: Erik Renkema

Illustraties: Maggie Gunzel

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten