Publicatie-
datum:

7 juni 2023

Publicatiedatum: 7 juni 2023
Bedrijfsvoering Samen sterker

Bij één van onze leden wordt er dit jaar, als afsluiting van het schooljaar, iets leuks georganiseerd. Enthousiast belde de school met Verus en stelde de vraag of schade tijdens dit feestje wel verzekerd zou zijn. Bij dit lid werd ook het schoolplein tijdens dit feestje beschikbaar gesteld en de leerlingen gaan met een mooi versierde tractor met aanhanger het dorp rond. Maar wat nu als er tijdens de optocht iets voorvalt, kan er dan schade worden geclaimd op de aansprakelijkheidsverzekering van de school?

Het antwoord op deze vraag is: Nee! Een tractor met een aanhanger is namelijk een motorvoertuig en de eigenaar van de tractor moet zelf zorgdragen voor minimaal een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. En ook belangrijk om te noemen: Een tractor wordt normaal gesproken niet gebruikt voor het vervoeren van personen en zal in de regel hiervoor dan ook geen passende verzekering hebben. Als er sprake is van een ongeval, dan kan er wel een beroep worden gedaan op de ongevallenverzekering van de school. Maar de uitkeringen zijn nimmer toereikend als er sprake is van bijvoorbeeld een ernstig ongeluk waarbij sprake is van letselschade.

Hoe kan ik me verzekeren?

De school was een beetje teleurgesteld en stelde de vraag: Is dit dan echt niet te verzekeren? Het antwoord van Verus: Ja hoor! Maar dan moeten wij hiervoor wel een specifieke verzekering aanvragen. De school gaat zich hierover beraden maar is zich nu wel bewust van de risico’s die om de hoek komen kijken bij een, met alle goede bedoelingen, gezellig schooluitje.

Wil je weten hoe dit zit bij jullie activiteiten? Neem dan contact op met onze verzekeringsadviseurs.

Samen sterker

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen sterker. Verus wil de aanwezige kennis, inzet, diensten en massa van een vereniging gebruiken om van elkaar te leren, (maatschappelijke) ambities waar te maken door expertise in te schakelen en schaalvoordeel te benutten. Dat is de kracht van samen.

Verus

Gerelateerde berichten