Publicatie-
datum:

26 mei 2021

Publicatiedatum: 26 mei 2021
Identiteit

Daarom introduceren wij, samen met uitgeverij Kwintessens, voor het po onderwijsmateriaal rondom Boris. Boris is een boef die veroordeeld is tot een jaar gevangenisstraf. Hij heeft berouw en wil zijn leven en de wereld verbeteren, maar weet niet goed hoe hij dit moet doen.

Vanuit zijn cel wil hij in contact komen met leerlingen via start.verus.nl en Basisportaal om manieren van HOOP te vinden en te brengen. Hij geeft leerlingen in het nieuwe schooljaar opdrachten om activiteiten te ondernemen waardoor hij geïnspireerd kan worden en ze samen de wereld weer hoopvoller kunnen maken.

Op 3 juni stelt Boris zich aan alle leerlingen voor en begint het avontuur met de leerlingen. Kijk jij met je klas mee op start.verus.nl?

VO & MBO

De coronamaatregelen hebben op de leerlingen van het vo en mbo grote impact gehad. Singer-songwriter Lakshmi heeft daarom speciaal voor hen een lied geschreven om hen een hart onder de riem te steken en HOOP te geven. Want het wordt nu echt snel beter! Het lied is de start van wat in het nieuwe schooljaar komen gaat.

Zo staan we komend schooljaar met ‘Ik vergeet je niet’ opnieuw stil bij Allerzielen en Eeuwigheidszondag. Er komen nieuwe afleveringen van ‘Dwars door de Nacht’ in de veertigdagentijd om samen met leerlingen naar Pasen toe te leven. En er volgt een online paasviering om deze periode af te sluiten. Daarnaast gaan we content ontwikkelen rond het thema ‘vergeving’.

Met deze toegankelijke content bieden we scholen handreikingen om op een snelle en eenvoudige manier bezinnings- en inspiratiemomenten in de klas te behandelen.

Ben jij met je leerlingen ook benieuwd wat Lakshmi voor jullie gaat zingen? Kijk dan op 3 juni met je klas naar haar optreden op start.verus.nl.

Gerelateerde berichten