Publicatie-
datum:

3 februari 2021

Publicatiedatum: 3 februari 2021
Onderwijs en samenleving

Wel ligt de nadruk om het verspreidingsrisico op de basisscholen en de kinderopvang verder in te dammen, zo schrijft het ministerie van OCW op haar website. Het RIVM heeft aan de hand hiervan voorstellen gedaan hoe scholen en de opvang hiermee om kunnen gaan. Op basis daarvan komt het kabinet op korte termijn met een aangepaste richtlijn. Hierin staat onder meer dat kinderen met klachten meteen naar huis moeten en als een kind positief test dat de hele klas of groep in quarantaine gaat.

Verder wil minister Slob snel starten met proeven om basisschooldocenten gebruik te laten maken van sneltesten. Zo kunnen besmettingen snel worden opgespoord en wordt voorkomen dat er veel klassen naar huis worden gestuurd. Ook medewerkers van de kinderopvang kunnen binnen afzienbare tijd gebruikmaken van een sneltest.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft op 3 februari het servicedocument voor het funderend onderwijs bijgewerkt met aanvullende maatregelen voor de heropening van het (speciaal) basisonderwijs. Dit document geeft jouw bestuur handvatten bij het uitvoeren van de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus.

Reflectietool

Als hulp bij het weer opstarten van de scholen bieden wij onze leden reflectietools vol gespreks- en reflectievragen voor verschillende geledingen: leerlingen, lerarenteams, directeuren, bestuurders en toezichthouders in zowel PO als VO kunnen ermee aan de slag.

Let op: de reflectietool is van mei 2020, maar veel vragen in de reflectietool zijn ook in de tweede opstart nog relevant. Voor meer informatie: neem contact op met Jacomijn van der Kooij.

Gerelateerde berichten