Publicatie-
datum:

8 maart 2023

Publicatiedatum: 8 maart 2023
Onderwijs en samenleving Samen leven

Met het masterplan wil minister Dennis Wiersma een focus op de versterking van taal, lezen en rekenen. Verus erkent dat de basisvaardigheden van groot belang zijn voor de ontwikkeling van een kind, maar onderstreept dat goed onderwijs zoveel meer is dan kwalificatie en socialisatie. Om deze visie op het masterplan te benadrukken, verschenen er de afgelopen tijd meerdere artikelen vanuit Verus, van onze leden en onze onderzoekers.

Inspiratie in het onderwijs

Verus nodigde het onderwijsveld begin januari uit om mee te denken tijdens inspiratiegesprekken met pedagoog Gert Biesta. Zo willen we een ander geluid laten horen waar het volgens ons écht om draait in het onderwijs. Deze publicatie verschijnt in de aanloop naar VERUS2023. Via onze website, nieuwsbrief en sociale media-kanalen blijf je op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten