Na een paar jaar had ik dit wel gezien en heb mij in de avonduren bekwaamd op het gebied van bedrijfsvoering en financiën. In 1986 ben ik op de financiële administratie gestart. Eerst als afdelingsmedewerker, later heb ik het hoofd administratie opgevolgd. Hierdoor werd ik verantwoordelijk voor de gehele planning & control-cyclus binnen Verus. Rond 2003 werd een omvangrijke en intensieve campagne vanuit MINOW opgestart om schoolbesturen in het PO voor te bereiden op de invoering van de Lumpsumfinanciering. Ik heb toen als adviseur bedrijfsvoering en financiën de overstap gemaakt van Verus intern, naar de buitendienst. Nooit één moment spijt van gehad! Vanaf 2003 tot en met nu heb ik alle hoeken van het land gezien. De begeleidingstrajecten en gesprekken geven energie! Naast mijn hoofdtaak als adviseur was ik relatiebeheerder voor een flink aantal schoolbesturen en instellingen in vooral Noord-Nederland.

Verenigingsadviseur

Na het overgangsjaar 2021 ben ik vanaf 1 januari 2022 fulltime werkzaam als verenigingsadviseur. In deze functie mag ik de relatie van zo’n 225 besturen (en scholen) met Verus onderhouden. Ook probeer ik de onderlinge band tussen de besturen te versterken door het organiseren van netwerken en andere bijeenkomsten. ‘Mijn’ besturen liggen vooral in Noord-Nederland.

Door regelmatig bij jullie over de vloer te komen weet ik wat er speelt in het onderwijs en waar jullie behoefte aan hebben. En kan ik aangeven wat Verus voor jullie kan betekenen.