In mijn werk als communicatiemedewerker en eventmanager komt dat met name terug de begeleiding van een publicatie als een (online)brochure of boek en bij het organiseren van events waar leden graag tijd voor maken om ze te bezoeken.

Bij het maken van publicaties houd ik mij voornamelijk bezig met de planning, vormgeving en de beeld- en eindredactie. Als teksten binnenkomen, ligt de verdere verwerking tot het eindproduct bij mij. Van tekst tot drukproef tot definitieve versie.

Een boek begeleiden van word-document tot eindproduct vind ik een bijzondere opdracht. Overleg met de auteur(s), teksten lezen, beeld bedenken en zoeken, inplannen bij vormgever en drukker en het project begeleiden. Dan ligt er uiteindelijk zo’n mooi eindresultaat waar ik, ondanks dat ik het niet geschreven heb, mij toch een beetje als de auteur voel; trots dus. Een van de laatste uitgaven in het najaar van 2022 is Narratief waarderen. Als je dan samen met de auteur, vormgever en drukker het resultaat ziet, word ik daar echt wel blij van. En deadlines? Ik ontkom er niet aan. Soms ben ik ze zat, maar ik kan ook niet zonder.

Daarnaast ligt de organisatie van evenementen, zoals het jaarlijkse Verus event bij mij. De uitdaging zit voor mij vooral in de samenwerking met anderen, inhoud vertalen naar een programma en oog hebben voor detail. Ervoor zorgen dat deelnemers vertrekken met het gevoel dit niet te hebben willen missen. Dat het event een herkenbaar Verus event is waar leden zich welkom voelen.

Blij

Blij worden van wat je doet. Dat is onlosmakelijk verbonden aan mijn werken bij Verus. Zonder dat gevoel zou ik het niet kunnen doen.