Publicatie-
datum:

30 januari 2020

Publicatiedatum: 30 januari 2020
Onderwijs en samenleving Samen leven

Vanaf het begin van het schooljaar kijk ik met bewondering en ontroering naar dit drietal. Zoals zij deze kleuterklas vol ongeleide projectielen bij de hand nemen de wereld in, aandacht hebben voor ieders eigenheid en tegelijkertijd de groep als mini-gemeenschap weten op te bouwen, grapjes maken en troosten, uitdagen en passen op de plaats maken wanneer nodig…. dat is balanceren, aanvoelen en creëren in één. Wanneer heeft een leerling een extra knuffel nodig en wanneer juist een extra zetje? Hoe maak je ruimte voor de onverwachte onderbrekingen die er zijn? Wanneer is het goed dat een kleuter haar eigen gang gaat, en wanneer is meedoen met de groep het goede? Pedagogiek in de praktijk.

De komende dagen is de school dicht. Staking. Ik weet niet goed of ik nou voor of tegen staken ben. Juf Ria trouwens ook niet. Maar deze stakingsdag wil ik vooral al die mensen die dagelijks onze leerlingen onder hun hoede nemen, vieren. Met een oudere generatie zoals juf Ria en juf Harriet waar een nieuwe generatie zoals juf Shannen mee mag samenwerken, zie ik het helemaal zitten voor onze leerlingen. Hoera voor alle juffen en meesters!

Samen leven

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen leven. Verus wil bijdragen aan een vrije, inclusieve en pluriforme samenleving. Nu en in de toekomst. Dit doen we door invulling te geven aan de vrijheid van onderwijs met geïnspireerd goed onderwijs en met oog voor maatschappelijke problemen en kansen.

Verus

Gerelateerde berichten