Publicatie-
datum:

30 oktober 2019

Publicatiedatum: 30 oktober 2019
Bedrijfsvoering Samen sterker

Tussen aansprakelijk gesteld worden, het daadwerkelijk zijn en een uitkering krijgen vanuit een verzekering zit een wereld van verschil. Dat leg ik dagelijks uit aan leden die ons bellen met vragen over een ouder, medewerker of leerling die vindt dat de school voor een schade aansprakelijk is.

De eerste vraag die wij stellen: Wat is de schade? Is er een bloedneus? Een jas beschadigd?
Het antwoord blijkt heel vaak: Nee, er is niets stuk! Ouders stellen scholen aansprakelijk omdat er een foto geplaatst is van een leerling of ze vinden dat de schoolt tekort is geschoten in haar lesprogramma.

Soms is er natuurlijk wel iets stuk gegaan. Bijvoorbeeld een Nike sneaker. Dan is er toch sprake van schade?
Ja, er is schade. Maar waar is de schade ontstaan? Op school? Thuis? En wat kan de school er aan doen dat deze sneaker stuk is gegaan?

Maar hier hebben wij toch een verzekering voor?, klinkt het vervolgens aan de lijn. Niets is minder waar. De aansprakelijkheidsverzekering keert niet zomaar uit. Er moet een aantal juridische stappen en polisvoorwaarden worden geraadpleegd voordat er een uitkering komt.

Wilt u hierover met ons verder praten, neem dan gerust contact op met mij of mijn collega Erianne Hoogerbrugge. Wij beantwoorden graag uw vragen over dit lastige onderwerp.

Samen sterker

Deze pagina is onderdeel van ons domein Samen sterker. Verus wil de aanwezige kennis, inzet, diensten en massa van een vereniging gebruiken om van elkaar te leren, (maatschappelijke) ambities waar te maken door expertise in te schakelen en schaalvoordeel te benutten. Dat is de kracht van samen.

Verus

Gerelateerde berichten